Pastaraisiais metais „Williams“ patyrė didelių finansinių nuostolių bei F-1 čempionate dėl aukštų vietų nesivaržė. Apie planus parduoti komandą jos įkūrėjas Seras Frankas Williamsas pranešė pernai.

Nors privataus kapitalo investavimo kompanija „Dorilton Capital“ pilnai perima iš Williamsų šeimos komandos valdymą, gerbiant jos istoriją, „Williams“ vardas bus išsaugotas.

Oficialiame pranešime priduriama, jog „Dorilton Capital“ neketina keisti ir komandos būstinės – „Williams“ ir toliau bus įsikūrusi Jungtinėje Karalystėje.

„Tai yra Williamsų šeimos eros F-1 pabaiga, tačiau žinome, kad komanda yra gerose rankose“, – sakė komandai pastaraisiais metais vadovaujanti Sero Franko Williamso dukra Claire Williams.

Legendinis F. Williamsas savo lenktynių komandą įkūrė dar 1966 metais. „Williams“ pilotai 9 kartus tapo F-1 čempionais, bet paskutinį kartą tai nutiko 1997 metais, kai triumfavo Jacque‘as Villeneuve‘as.

Paskutinę pergalę F-1 pirmenybėse „Williams“ šventė 2012 metais, kai pirmas lenktynėse netikėtai finišavo Pastoras Maldonado.

Praeityje komandos garbę gynė tokie lenktynininkai kaip Nigelas Mensellas, Alainas Prostas, Keke Rosbergas, Nelsonas Piquet, Damonas Hillas, Davidas Coulthardas, Felipe Massa ar Juanas Pablo Montoya.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)