Sekmadienio lenktynes iš „pole pozicijos“ pradės Lewisas Hamiltonas. Šešiskart pasaulio čempionas ratą greičiausiai įveikė per 1 min. 15,584 sek.

Nuo brito nedaug atsiliko antrą vietą iškovojęs jo komandos draugas Valtteri Bottas. Suomis užfiksavo 1 min. 15,654 sek. rato įveikimo laiką.

„Mercedes“ pilotai laimi kvalifikaciją Ispanijoje jau aštuonerius metus iš eilės. F-1 čempionate dominuojanti komanda čia paskutinį kartą pirmos vietos neužėmė 2012-aisiais.

Tuomet iš pirmos vietos lenktynes Barselonoje pradėjo Pastoras Maldonado. Venesuelietis kitą dieną laimėjo ir lenktynes, o tai iki šiol yra paskutinė F-1 čempionate pasiekta „Williams“ ekipos pergalė.

Trečią vietą kvalifikacijoje šį šeštadienį užėmė „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas. Ketvirtą laiką užfiksavo koronavirusą įveikęs „Racing Point“ pilotas Sergio Perezas, o penktą – jo komandos draugas Lance‘as Strollas.

Šeštoje pozicijoje lenktynes pradės antrasis „Red Bull“ pilotas Alexas Albonas, kuris už savęs paliko „McLaren“ lenktynininkus Carlosą Sainzą ir Lando Norrisą.

„Ferrari“ lyderis Charlesas Leclercas buvo tik devintas, o jo komandos draugas Sebastianas Vettelis pasirodė dar prasčiau – liko per 0,002 sek. nuo trečiosios važiavimų dalies bei užėmė vienuoliktąją vietą.

Lenktynės sekmadienį prasidės 16.10 val. Lietuvos laiku.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)