Ketvirtadienį atliktas testas parodė, kad meksikietis tikrai užsikrėtė minėtu virusu, tad komanda buvo priversta ieškoti kas laikinai užims jo vietą. Tuo metu pats S. Perezas atskleidė, kad buvo grįžęs į gimtąją Meksiką aplankyti iš ligoninės grįžusios mamos.

„Esu labai nusiminęs. Tai viena liūdniausių dienų mano karjeroje. Įdėjome itin daug pastangų, kad būtume pasiruošę. Komanda puikiai padirbėjo, žinojau, kad turiu gerą bolidą, – pasakojo S. Perezas. – Labai gaila, jog taip nutiko. Bet tai tik parodo kokie pažeidžiami esame šiam virusui.“

„Laikiausi FIA ir komandos instrukcijų. Po lenktynių Vengrijoje privačiu lėktuvu dviem dienoms išskridau į Meksiką aplankyti mamos, kurį pateko į didžiulį incidentą. Kai tik ji buvo išleista iš ligoninės, iškart galėjau su ja pasimatyti. Vėliau grįžau į Europą. Laikiausi visų protokolų. Nežinau kur užsikrėčiau virusu. Nejaučiau jokių simptomų. Tai tik parodo kokie pažeidžiami esame.

Noriu padėkoti visiems sportininkams, kurie mane palaiko. Mano komandai, vadovams, sirgaliams. Man dabar sunkus laikotarpis, bet neabejoju, kad grįšiu stipresnis“, – tikino jis.

Primename, kad meksikietis bus priverstas praleisti artėjančio savaitgalio etapą Silverstoune.

Sportininkas taip pat privalės laikytis nustatyto „Formulės 1“ reglamento ir kurį laiką bus izoliuotas.

Tai – pirmasis F-1 pilotas, kuriam diagnozuotas COVID-19. Nepaisant to, Didžiosios Britanijos GP šį savaitgalį vyks taip, kaip ir buvo numatyta.

„Racing Point“ artimiausiu metu turėtų pranešti, kas prie antrojo bolido vairo pakeis S. Perezą.

Komanda taip pat patvirtino, kad keli darbuotojai, turėję kontaktą su meksikiečiu, taip pat laikosi saviizoliacijos ir laukia pakartotinių testų.