Nors Charlesas Leclercas, tinkamai susiklosčius aplinkybėms, pirmosiose lenktynėse finišavo antras, Italijos komanda šiuo metu konstruktorių įskaitoje su 27 taškais užima vos penktąją vietą.

Nors komanda ir paskubino atnaujinimų diegimą į šių metų bolidą, „Ferrari“ prezidentas Johnas Elkannas pergalių artimiausiu metu nesitiki.

„Nesame konkurencingi, nes padarėme klaidų bolido kūrime. Šiuo metu dedame visas pastangas, kad 2022 metais pasikeitus taisyklėms būtume pajėgūs kovoti dėl pergalių. Esu tikras, kad taip ir bus“, – bendraudamas su „Gazzetta dello Sport“ sakė J. Elkannas.

„Ferrari“ prezidentas taip pat išreiškė palaikymą dabartiniam komandos vadovui Mattia Binotto.

„Mattia Binotto turi visas reikiamas savybes, kurių reikia norint pradėtį naują pergalingą ciklą. Jis komandoje dirbo su tokiais žmonėmis kaip Jeanas Todtas ir Michaelis Schumacheris. Binotto žino, ko reikia pergalėms, o nuo kito sezono jis dirbs su dviem jaunais pilotais, kurie kaip ir mes trokšta pergalių“, – pridėjo J. Elkannas.

Pergalių ir įsimintinų akimirkų pasiilgusių „Ferrari“ fanų J. Elkannas taip pat prašo kantrybės.

„Labai prašau fanų kantrybės. Jie kenčia lygiai taip pat, kaip ir mes, tačiau ir toliau mus palaiko. Būtent dėl šios priežasties mums svarbu atvirai bendrauti su jais. Mūsų laukia labai ilgas kelias.

Mūsų komandos nariai ras būdą, kaip sugrąžinti „Ferrari“ į pergalių kelią. Jei atvirai, per pastaruosius 10 metų nemačiau tokios vieningos komandos, kokia šiuo metu esame“, – komandos fanus ramino J. Elkannas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.