Iki Vengrijos GP starto likus keliolikai minučių M. Verstappenas važiavo link starto juostos ir paslydęs atsitrenkė į apsauginius barjerus. Incidento metu buvo stipriai apgadintas bolido priekis, lūžo priekinis sparnas.

Vis dėlto „Red Bull“ mechanikai atliko puikų darbą bei iki lenktynių starto spėjo bolidą sutaisyti. Tokios savo komandos pagalbos sulaukęs olandas nenuvylė ir startavo puikiai – iš septintosios pozicijos jau pirmajame rate šoktelėjo į trečiąją.


Vėliau M. Verstappenas aplenkė Lance‘ą Strollą bei iškovojo antrąją poziciją. Lenktynes laimėjo nuo pradžios iki pabaigos dominavęs Lewisas Hamiltonas, į savo sąskaitą įsirašęs antrąją pergalę iš eilės.

Šešiskart pasaulio čempionas Vengrijos „Hungaroring“ trasoje triumfavo jau aštuntą kartą bei taip pagerino Michaelio Schumacherio pergalių vienoje trasoje rekordą.

Trečią poziciją užėmė brito komandos draugas „Mercedes“ ekipoje Valtteri Bottas. Už jo finišo liniją kirto L. Strollas, Alexas Albonas, Sebastianas Vettelis, Sergio Perezas ir Danielis Ricciardo.

„Ferrari“ lenktynininkas Charlesas Leclercas finišavo tik 11-as bei liko be taškų.

16-oje vietoje finišavęs Kimi Raikkonenas lenktynių metu buvo nubaustas 5 sekundžių bauda už neteisingą bolido pastatymą startinėje vietoje. Dėl to paties nusižengimo teisėjai suomiui po lenktynių skyrė vieną baudos tašką.

Kitos lenktynės Didžiojoje Britanijoje vyks po dviejų savaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)