„Aš pažįstu Carlosą, jis yra šaunus vaikinas, bet „Ferrari“ komanda smarkiai skiriasi nuo „McLaren“, kur atmosfera yra labai draugiška, beveik šeimyninė ir pilotams ten yra komfortiška, – pasakojo M. Hakkinenas. – „McLaren“ jie abu su Lando Norrisu rodė gerus rezultatus, puikiai sutarė, jautėsi, jog pas abu viskas tvarkoje su humoro jausmu.

Bet kai Sainzas pereis į „Ferrari“, viskas bus kitaip. Jis turės iš karto rodyti savo talentą ir potencialą, priešingu atveju jo gyvenimas pavirs tikru pragaru. Jam reikės rodyti aukštą profesionalumą visur ir niekas jam nepadės, jei jis pats nesugebės visko išsiaiškinti“, – teigė 51-erių suomis, pats niekada neatstovavęs „Ferrari“ komandai, tačiau ilgus metus gynęs „McLaren“ garbę.

„Tai bus sudėtinga, kadangi tokioje komandoje kaip „Ferrari“, tu neturi laiko „įsivažiavimui“, tu privalai viską teisingai daryti iš pat pradžių. Aš kalbu ne vien apie ratų įveikimo rezultatus ir greitį trasoje, bet ir apie viską, kas vyksta už trasos ribų. Dirbant su „Ferrari“, reikia labai gerai suprasti viską, kas su tuo yra susiję.

Kai tu tampi „Ferrari“ lenktynininku, italų spauda iš karto tavęs griebiasi, nuo pat pirmos dienos. Ankstesniais metais mes matėme daug pavyzdžių, kad italų spauda apie „Ferrari“ rašo įvairiai – tai toli gražu ne pati maloniausia vieta, jei tik tu nelaimi lenktynių. Jei Carlosas nugalės, tai paprasčiausiai bus viskas idealu. Net ir pats Vettelis dažnai atsidurdavo po aštrios kritikos smaigaliu.

Jei Carloso reikalai klostysis ne pačiu geriausiu būdu, reikės būti pasiruošusiam išsakyti kažkokius paaiškinimus. Sainzui reikės ypatingo pasitikėjimo savo jėgomis, reikės kur kas daugiau rimtų žinių ir aiškaus supratimo to, ką jis daro. Jei kažkurio iš išvardytų elementų pritrūks, piloto laukia nepavydėtina dalia ir „Ferrari“ tai laiko normaliu dalyku“, – pasisakymą užbaigė M. Hakkinenas.

Primename, kad 25-erių ispanas C. Sainzas „Ferrari“ komandoje pakeis paskutiniais metais greičio trasose itin stokojusį vokietį S. Vettelį.

F-1 sezonas dėl koronaviruso pandemijos kol kas neprasidėjo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.