Britas greičiausias buvo ir kvalifikacijoje, tačiau po nesėkmingo starto nukrito iki penktosios vietos, o pirmąsias dvi vietas greitai okupavo praėjusių lenktynių herojai Charlesas Leclercas ir Alexanderis Albonas. Atrodė, kad būtent šie du pilota vėl kovos dėl pergalės.

Vis tik „Red Bull“ atstovas nusprendė pasirinkti kiek neįprastą dviejų sustojimų strategiją ir nors po pirmojo sustojimo A. Albonas tapo lenktynių lyderiu, po antrojo jam nebeužteko laiko pakilti aukščiau ir jis finišavo tik ketvirtas.

Po antrojo A. Albono sustojimo kova trasoje užvirė tarp tuo metu pirmavusio C. Leclerco ir G. Russello. Tiesa, nors „Williams“ atstovas ir sugebėjo aplenkti „Ferrari“ pilotą, jam buvo skirta 3 sekundžių bauda ir atrodė, kad pergalė jau yra Ch. Leclerco rankose.

Vis tik priešpaskutiniame rate, bandydamas spausti G. Russellą, Ch. Leclercas pats sulaukė 3 sekundžių baudos, o tai reiškė, kad iš „Williams“ piloto pirmosios vietos atimti buvo nebeįmanoma ir monakietis liko antras.

Trečioji vieta atiteko solidžiai pasirodžiusiam „Mercedes“ komandos atstovui Estebanui Gutierrezui.

Kitas „Williams“ atstovas Nicholas Latifi finišavo penktoje vietoje, o „Alfa Romeo“ pilotas Antonio Giovinazzi liko septintas. Lando Norrisas eilinį sykį susidūrė su techniniais nesklandumais ir iš lenktynių pasitraukė jau aštuntajame rate.

Lenktynėse dalyvavo trys futbolininkai. Madrido „Real“ vartininkas Thibaut Courtois finišavo 12-as, „Manchester City“ puolėjas Sergio Aguero – 14-as, „Barcelona“ saugas Arthuras – 19-as.

Artimiausios virtualios F-1 lenktynės numatomos gegužės 24 dieną Monako trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)