Įspūdingose lenktynėse pergalę iškovojo „Red Bull“ lenktynininkas Alexanderis Albonas, kuris nutraukė Charleso Leclerco pergalių seriją.

Tiesa, kvalifikacijoje A. Albonas liko tik penktas, o iš „pole“ pozicijos su „Mercedes“ bolidu startavo Stoffelis Vandoorne'as. Vis tik belgui lenktynių startas buvo labai nesėkmingas ir jis trasoje apsisuko dar nepasiekęs pirmojo posūkio ir sukėlė tikrą sumaištį.

Tuo puikiai pasinaudojo A. Albonas bei už jo startavęs C. Leclercas, kurie akimirksniu pakilo į rikiuotės priekį.

Abu šie lenktynininkai dažnai keitėsi vietomis, o po pirmojo sustojimo priekyje atsidūrė C. Leclercas, tiesa, monakietis pasirinko kietesnio mišinio padangas nei A. Albonas. „Red Bull“ ir „Ferrari“ atstovai nuolat keitėsi pozicijomis ir po sustojimų, tačiau 21-ajame rate A. Albonas įsitvirtino lyderio pozicijoje ir atrodė, kad viską laiko savo rankose.

C. Leclercas nesiruošė pasiduoti ir po keleto ratų sugrįžo į kovą, tiesa, jis buvo nubaustas 3 sekundžių bauda. Abu šie pilotai vietomis keitėsi praktiškai kiekviename rate iki pat lenktynių finišo, kurį pirmasis vis tik pasiekė A. Albonas.

„Ferrari“ pilotas ne tik pralaimėjo kovą „Red Bull“ atstovui, tačiau dėl gautos baudos po finišo nukrito į trečiąją vietą, o jo poziciją ant antrojo pakylos laiptelio užėmė George'as Russellas. Pirmajame rate daug pozicijų praradęs S. Vandoorne'as sugebėjo finišuoti ketvirtas.

Šiose lenktynėse finišo liniją pagaliau sugebėjo pasiekti ir Lando Norrisas, tiesa, britas liko tik 10-oje vietoje. Laipteliu aukščiau finišavo dar vienas F-1 atstovas Nicholas Latifi, o Antonio Giovinazzi lenktynių nebaigė.

Kitos virtualios lenktynės numatomos jau kitą sekmadienį, gegužės 10 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)