Britų automobilių gamintojas paskutinį kartą čempionate varžėsi 1960 metais, bet neiškovojo nė vieno taško.

Šią savaitę „Aston Martin“ akcininkai patvirtino Lawrence‘o Strollo konsorciumo „Yew Tree“ investicijas. Bei tuo pačiu paskelbė, kad milijardierius, „Racing Point“ komandos savininkas, nuo šiol bus „Aston Martin“ vykdomasis pirmininkas.

Kitąmet F-1 techninis reglamentas išliks nepakitęs. L. Strollas tikisi, kad „Racing Point“, kuri taps „Aston Martin“, bus pajėgi kovoti su stipriausiomis komandomis.

„Vyrai ir moterys, dirbantys Silverstoune, yra tikri kovotojai. Jų nusiteikimas bei dvasia yra priežastys, dėl kurių aš investavau į F-1 komandą. Po 30 metų, jie nusipelnė galimybės atstovauti tokiam prekiniam ženklui kaip „Aston Martin“. Mes toliau investuojame į komandą, o mūsų pastangos šiemet atsispindės „Racing Point“ rezultatuose, – sakė L. Strollas. – Sugrįžus „Aston Martin“ bus daugiau spaudimo, bus keliami aukštesni tikslai. Turime būti konkurencingi nuo pat pradžių. Net neabejoju, kad „Aston Martin“ galės didžiuotis savo žmonėmis ir pasiektais rezultatais.“

L. Strollo teigimu, dabartinė situacija pasaulyje nekeičia jo planų kitiems metams.

„Nemanau, kad yra sritis, kurios nepalietė ši pandemija. Automobilių sporto bendruomenė taip pat stengiasi adaptuotis prie situacijos. Žinoma, mums visiems nemalonu, jog negalime varžytis lenktynių trasose. Bet tuo pačiu visi puikiai suprantame dabartinę situaciją. Suprantame, su kuo kovojome ir kad turime likti namuose. Komanda taip pat palaiko plaučių ventiliatorių gaminimo projektą.

Tuo pačiu per vaizdo konferencijas galime tęsti savo planus šiems ir kitiems metams. Turiu ilgalaikę viziją ir esu įsipareigojęs F-1. Dabartinė situacija – tai tik trumpa pauzė ilgoje kelionėje“, – dėstė turtuolis.