„Formulė-1“ yra cirkas, kartais net sugedęs cirkas. Čia tiek daug kalbama apie pinigus, kad pinigai kai kuriuos net sugadina, – „Motorsport-Total“ teigia S. Vettelis.

Keturiskart planetos čempionas teigė, kad pinigai taip pat yra motyvacinis variklis: „Viskas priklauso nuo to, kas kam svarbu. Jei tave „veža“ pinigai, tai šis impulsas gali padėti toli eiti ir tapti sėkmingu“.

Vokiečiui pinigai nėra prioritetas. „Svarbiausia, kad būtum laimingas. Viskas galiausiai atsiremia į tai, – teigia jis ir priduria, kad pinigai vis dėlto taip pat turi svarbų vaidmenį, nes lenktynininkai rizikuoja savo gyvybėmis.

Dėl koronaviruso protrūkio pasaulyje „Formulė-1“ sezono pradžią nukėlė pora mėnesių toliau, o S. Vettelis jau gaubiamas gandų, su kokia komanda galėtų važiuoti po 2020 metų sezono.

Šiais metais baigiasi vokiečio sutartis su „Ferrari“. Jei „Mercedes“ ar „Red Bull“ neatvers jam durų, liks veikiausiai kelias į mažesnę komandą. Čia S. Vettelis turėtų susilaukti pirmiausiai „McLaren“ ir „Renault“ ekipų dėmesio.

Lenktynininkas neatmeta galimybės, kad teks važiuoti su ne tokiu prestižinio ženklo bolidu: „Žinoma, kai 10 metų esi stipriausiųjų penkete, veikiausiai visai kitaip jausiuosi staiga užėmęs 15-ą poziciją“.

Vokietis pateikia kaip pavyzdį savo draugą Kimi Raikkoneną, kuris kaip buvęs pasaulio čempionas važiuoja su „Alfa Romeo“ ir kartais neiškovoja nė taško.

„Jis daugiau nesivaržo dėl pergalių, o tai jam tikriausiai būtų labai smagu. Tačiau gali vistiek jausti džiaugsmą, pats sau lenktyniauti, net be pergalių“, – sakė S. Vettelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)