Ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo Maxas Verstappenas. Tuo metu „Mercedes“ pilotai Lewisas Hamiltonas bei Valtteri Bottas užėmė atitinkamai ketvirtą ir penktą vietas.

„Mercedes“ komandai tai buvo antrosios lenktynės šiemet, kai nei vienas iš jos pilotų neužlipo ant apdovanojimų pakylos.

Po starto lyderio poziciją išsaugojo kvalifikacijos nugalėtojas C. Leclercas. Pastarajam kurį laiką teko atlaikyti L. Hamiltono spaudimą.

Sportininkams įveikus 19 ratų, pirmasis iš lyderių į techninio aptarnavimo zoną pasuko tuo metu trečias važiavęs S. Vettelis. Jam iš paskos pasekė „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas.

Dar po vieno rato sustojimą atliko iki tol lenktynėse pirmavęs C. Leclercas. Bet pasikeitęs padangas, į trasą sportininkas grįžo už komandos draugo S. Vettelio.

Dar po šešių ratų sustojimą atliko trumpam į pirmą vietą pakilęs L. Hamiltonas. Brito tempas vienu metu buvo toks prastas, jog „Mercedes“ radijo ryšiu liepė V. Bottui sumažinti tempą, kad neaplenktų L. Hamiltono. Pastarasis, atlikęs sustojimą, grįžo ne tik už abiejų „Ferrari“ pilotų, bet ir už M. Verstappeno, kuris pakilo į trečią vietą.

Pirmą kartą trasoje saugos automobilis pasirodė 36-ame rate, kai susidūrimo neišvengė George‘as Russellas ir Romainas Grosjeanas. Varžybas pratęsus, situacija rikiuotės priekyje nepasikeitė.

Dar po trijų ratų trasoje vėl pasirodė saugos automobilis, kai dėl gedimo sustojo „Racing Point“ atstovo Sergio Perezo bolidas.

Ir tai nebuvo paskutinis kartas, kai sportininkams teko stipriai sumažinti tempą. Trečią kartą, paskutinį, saugos automobilis trasoje pasirodė, kai vieta nepasidalino bei incidento neišvengė Daniilas Kvyatas ir Kimi Raikkonenas.

Lenktynes pratęsus, situacija rikiuotės priekyje išliko rami. S. Vettelis, paskutinį kartą nugalėjęs seniau nei prieš metus, finišo liniją kirto pirmas, komandos draugą C. Leclercą aplenkęs 2,6 sek. O ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo paskutiniuose ratuose L. Hamiltono spaudimą atlaikęs M. Verstappenas.

Bendrojoje įskaitoje pirmaujantis L. Hamiltonas turi 296 taškus. Antras žengia jo komandos draugas suomis Valtteris Bottasas (231 tšk.), o į trečiąją pakilo Ch. Leclrecas (200 tšk.). Tiek pat taškų turi ir M. Verstappenas, o S. Vettelis (194 tšk.) yra penktas.

16-asis čempionato etapas (iš 21) – Rusijos „Grand Prix“ lenktynės – vyks rugsėjo 29 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)