Kvalifikacijos nugalėtojas C. Leclercas sėkmingai startavo iš pirmosios pozicijos ir išsilaikė rikiuotės priekyje įveikus pirmąjį posūkį.

Nesėkmingai lenktynių pradžia susiklostė „Red Bull“ atstovui Maxui Verstappenui. Olandas prastai startavo ir prarado pozicijas Sergio Perezui bei Kimi Raikkonenui. Atvažiuojant į pirmąjį posūkį, M. Verstappenas aplenkė minėtąjį S. Perezą ir bandė lenkti K. Raikkoneną. Sportininkai neišvengė kontakto, po kurio suomio bolidas akimirkai buvo pakilęs į orą.

M. Verstappenui įveikiant „Eau Rouge“ posūkį lūžo bolido pakaba, tad sportininkas atsidūręs už trasos ribų trenkėsi į apsauginę sieną ir baigė savo pasirodymą. Dėl šio incidento trasoje pasirodė saugos automobilis.

Pastarasis iš trasos turėjo pasitraukti trečiame rate, bet buvo priverstas apsukti dar kelis ratus, nes trasoje sustojo Carloso Sainzo „McLaren“ bolidas.

Lenktynes pratęsus penktame rate, C. Leclercas išsaugojo lyderio poziciją, tuo tarpu jo komandos draugas Sebastianas Vettelis užblokavo ratus „La Source“ posūkyje. Vėliau ratas po rato prie vokiečio ėmė artėti L. Hamiltonas. Galų gale S. Vettelis buvo pirmasis iš lyderių, kuris atliko pirmąjį sustojimą. Sportininkas tai padarė 15-ame rate.

Nuo pat pradžių varžybose pirmavęs C. Leclercas pirmą ir paskutinį sustojimą atliko 21-ame rate, bet į trasą grįžo už komandos draugo S. Vettelio. C. Leclercas kiekviename rate mažino atsilikimą nuo vokiečio. Po aštuoniolikos ratų S. Vetteliui buvo duotas nurodymas praleisti į priekį komandos draugą.

Į priekį praleidęs C. Leclercą, S. Vettelis po kurio laiko pralaimėjo kovą dėl pozicijos L. Hamiltonui. O pasukęs į techninio aptarnavimo zoną antrą kartą, užleido trečią vietą Valtteri Bottui.

Pirmasis trejetas iki pat finišo taip ir nepasikeitė. Tiesa, lenktynių pabaigoje L. Hamiltonas buvo pavijęs lyderį, tačiau jo taip ir nepalenkė. Tad C. Leclercas džiaugėsi pirma iškovota pergale „Formulėje-1“. „Ferrari“ ekipai tai buvo pirmoji pergalė šių metų sezone.

21-erių Ch. Leclercas pirmąją karjeros pergalę skyrė šeštadienį lenktynių metu žuvusiam „F-2” lenktynininkui Antoine'ui Hubertui.

Antroje vietoje finišavęs L. Hamiltonas persvarą lenktynininkų įskaitoje prieš komandos draugą V. Bottą padidino iki 65 taškų.

Pasinaudojęs tuo, jog pačioje lenktynių pabaigoje sugedo Lando Norriso „McLaren“ bolidas, penktoje vietoje varžybas baigė pirmą kartą „Red Bull“ automobilį pilotavęs Alexas Albonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)