Sportininkas iki metų pabaigos ralio įgūdžius lavins Europoje, Afrikoje ir Vidurio Rytuose.

38-erių ispanas pirmą kartą Dakaro raliui paruoštą „Toyota“ visureigį išbandė kovo mėnesį. Jis toliau dirbs su „Toyota“ komanda, kurios atstovai antradienį patvirtino, kad F. Alonso pradėjo pasiruošimą raliui.

Teigiama, kad F. Alonso šiemet dalyvaus penktame Pietų Afrikos „cross-country“ etape. „Toyota“ komandos teigimu, ispanui tai bus tik pažintinės varžybos.

„Raliui skirtą techniką pirmą kartą išmėginau šių metų pradžioje ir jaučiausi gerai. Tad nusprendžiau tęsti šį nuotykį. Žinojau, kad tai bus visiškai kitokia patirtis, kad teks daug ko išmokti, bet „Hilux“ automobilis buvo puikus, – sakė F. Alonso. – Dabar manęs laukia keli įdomūs pasiruošimo mėnesiai. Geriau susipažinsiu su „Hilux“ ir komanda. Visada sakiau, kad mane domina nauji iššūkiai ir skirtingos disciplinos. Esu su puikia komanda, kuri padės man tuos iššūkius įveikti.“

Tuo metu Ispanijos dienraštis „Mundo Deportivo“ skelbia, kad F. Alonso atsisakė „Red Bull“ pasiūlymo komandoje pakeisti Pierre‘ą Gasly.

Apie prancūzo ateitį minėtoje ekipoje buvo diskutuojama jau seniai. Praėjusią savaitę „Red Bull“ galų gale paskelbė, kad P. Gasly vietą užims Alexanderis Albonas, o pats prancūzas sugrįš į „Toro Rosso“.

„Red Bull buvo susisiekusi su Fernando ir jam pasiūlė užimti Gasly vietą. Ispaną savo ekipoje norėjo matyti jos vadovas Christianas Horneris. Vis dėlto komanda sulaukė neigiamo atsakymo“, – rašo „Mundo Deportivo“.

Pernai pasitraukęs iš „Formulės 1“, F. Alonso debiutavo WEC čempionate. Dukart nugalėjęs garsiosiose 24 val. Le Mano lenktynėse, ispanas taip pat tapo WEC čempionu.