Lenktynių pradžioje kvalifikacijos nugalėtojas Ch. Leclercas sėkmingai startavo iš pirmosios pozicijos ir išsilaikė pirmoje vietoje. Tuo metu itin prastai startavęs M. Verstappenas iš antros pozicijos nukrito į septintą.

Su kiekvienu ratu C. Leclercas didino persvarą prieš tuo metu antroje vietoje važiavusį „Mercedes“ atstovą Valtterį Bottą. Tuo metu Sebastianas Vettelis ir M. Verstappenas kilo rikiuote aukštyn.

Iš devintos pozicijos lenktynes pradėjęs S. Vettelis po pirmų šešių ratų jau buvo pakilęs iki ketvirtos pozicijos. Sportininkams neįveikus dešimties ratų, M. Verstappenas jau važiavo penktas.

Pirmasis iš lyderių į techninio aptarnavimo zoną 21-ame rate pasuko V. Bottas. Jam iš paskos pasekė S. Vettelis. Priešingai nei „Mercedes“ pilotas, vokietis sustojimo metu prarado daug laiko. Dėl radijo ryšio problemos, „Ferrari“ mechanikai nespėjo laiku pasiruošti sportininko sustojimui.

Dar po vieno rato į techninio aptarnavimo zoną pasuko iki tol lenktynėse pirmavęs C. Leclercas, o L. Hamiltonas tapo nauju lenktynių lyderiu.

Britas sustojimą atliko 30-ame lenktynių rate. Kurį laiką demonstravęs gerą tempą, L. Hamiltonas ėmė važiuoti lėčiau, nes viename iš posūkių apgadino savo bolido priekinį sparną. Todėl sustojimo metu teko keisti ne tik padangas, bet ir sparną. Dėl to sportininkas prarado nemažai laiko ir ne vieną poziciją varžovams.

Kai savo vienintelį sustojimą atliko ir į trasą grįžo M. Verstappenas, sportininkas nuo tuo metu pirmavusio C. Leclero atsilikinėjo beveik 13 sek.

Olandui prireikė 17 ratų, kad pavytų ir aplenktų S. Vettelį. Poziciją praradęs vokietis pasuko į techninio aptarnavimo zoną ir pasikeitęs padangas grįžo į trasą už L. Hamiltono.

Įveikęs S. Vettelį, M. Verstappenas gana gretai pavijo antroje vietoje važiavusį V. Bottą. Olandas ilgai neužtruko ir aplenkęs suomį ėmė vytis lenktynių lyderį. Iki finišo likus 15 ratų, pirmus du sportininkus skyrė 6 sek.

Nors M. Verstappenas vienu metu ir skundėsi sumažėjusia „Honda“ variklio galia, iki finišo likus 5 ratams olandui pavyko pavyti C. Leclercą.

Iki finišo likus 3 ratams, M. Verstappenas trečiame posūkyje bandė aplenkti varžovą įveikdamas posūkį vidine trajektorija. Sportininkai neišvengė kontakto, po kurio M. Verstappenas pakilo į pirmą vietą, o C. Leclercas trumpam atsidūrė už trasos ribų.

M. Verstappenas sėkmingai finišo liniją kirto pirmas ir šventė pirmąją pergalę šių metų sezone. Ilgą laiką pirmavęs C. Leclercas, nuo varžovo atsilikęs beveik 3 sek., turėjo pasitenkinti antra vieta.

S. Vettelis lenktynių pabaigoje įveikė L. Hamiltoną ir vos neatėmė trečiosios pozicijos iš V. Botto. Apsigynęs „Mercedes“ pilotas finišavo trečias ir užlipo ant apdovanojimų pakylos, o S. Vettelis liko ketvirtas.

Bendrojoje įskaitoje pirmaujantis L. Hamiltonas turi 197 taškus. Antras žengia jo komandos draugas V. Bottasas (166 tšk.), į trečiąją poziciją pakilo M. Verstappenas (126 tšk.).

Dešimtasis čempionato etapas (iš 21) – Didžiosios Britanijos „Grand Prix“ lenktynės – vyks liepos 14 dieną.

Austrijos „Grand Prix“ rezultatai.

1. Max Verstappen (Olandija, „Red Bull“) – 1 val. 22 min. 1,822 sek.
2. Charles Leclerc (Monakas, „Ferrari“) – +2,724 sek.
3. Valtteri Bottas (Suomija, „Mercedes“) – +18,960 sek.
4. Sebastian Vettel (Vokietija, „Ferrari“) – +19,610 sek.
5. Lewis Hamilton (Didžioji Britanija, „Mercedes“) – +22,805 sek.
6. Lando Norris (D. Britanija, „McLaren“) – atsiliko vienu ratu
7. Pierre Gasly (Prancūzija, „Red Bull“) – atsiliko vienu ratu
8. Carlos Sainz (Ispanija, „McLaren“) – atsiliko vienu ratu
9. Kimi Raikkonne (Suomija, „Alfa Romeo“) – atsiliko vienu ratu
10. Antonio Giovinazzi (Italija, „Alfa Romeo“) – atsiliko vienu ratu...

Bendroji įskaita po 9 etapų.

1. Lewis Hamilton (Didžioji Britanija, „Mercedes“) – 197 tšk.
2. Valtteri Bottas (Suomija, „Mercedes“) – 166
3. Max Verstappen (Olandija, „Red Bull Honda“) – 126
4. Sebastian Vettel (Vokietija, „Ferrari“) – 123
5. Charles Leclerc (Monakas, „Ferrari“) – 105
6. Pierre Gasly (Prancūzija, „Red Bull“) – 43
7. Carlos Sainz (Ispanija, „McLaren“) – 30
8. Lando Norris (D. Britanija, „McLaren“) – 22
9. Kimi Raikkonen (Suomija, „Alfa Romeo“) – 21
10. Daniel Ricciardo (Australija, „Renault“) – 16..

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)