C. Leclercas išsiveržė į priekį sportininkams įveikus pirmuosius greitus ratus paskutinėje važiavimų dalyje. Vėliau „Ferrari“ sportininkas važiavo dar greičiau. Pačioje kvalifikacijos pabaigoje pilotas vieną ratą įveikė per 1 min. 03,003 sek. ir pagerinęs trasos rekordą iškovojo „pole“ poziciją – antrąją šių metų sezone.

L. Hamiltonas įveikęs savo pirmą greitąjį ratą buvo ketvirtas. Vis dėlto vėliau dar kartą trasoje pasirodęs britas pagerino savo rezultatą ir pakilo iki antrosios pozicijos. Tiesa, sportininkas ją praras, jei teisėjai nuspręs, jog pirmoje kvalifikacijos dalyje „Mercedes“ pilotas sutrukdė „Alfa Romeo“ atstovui Kimi Raikkonenui.

Paskutiniuoju savo bandymu tarp dviejų „Mercedes“ pilotų įsiterpė „Red Bull“ lenktynininkas Maxas Verstappenas, užfiksavęs trečią rezultatą. Nubaudus L. Hamiltoną, olandas pakiltų į antrą vietą ir lenktynes pradėtų iš pirmosios startinės eilės.

Ir vėl kvalifikacijoje blankiai pasirodė antrasis „Red Bull“ pilotas Pierre‘as Gasly. Jei M. Verstappenas kovojo dėl vietos pirmoje startinėje eilėje, tai prancūzas buvo lėčiausias paskutinėje važiavimų dalyje. P. Gasly užfiksavo devintą rezultatą.

Greičiu nustebino „Haas“ atstovas Kevinas Magnussenas, kvalifikacijoje iškovojęs penktą poziciją. Tiesa, už pavarų dėžės keitimą, danui bus skirta penkių starto pozicijų bauda.