„Aš esu atviras įdomiems pasiūlymams. Aš sugrįšiu į „Formulę-1“ tuo atveju, jei bus reali galimybė iškovoti čempiono titulą. Manęs nedomina projektai, kuriuos reikėtų pradėti nuo nulio, aš noriu iš karto gauti mašiną, prie kurios vairo galėčiau nugalėti. Jei „Formulėje-1“ atsiras patrauklus variantas, neabejokite, kad aš sugrįšiu“, – teigė 37-erių ispanas. –Žinoma, aš jau nesu toks fizinės formos kaip anksčiau.

Jaučiu, kad mano formos pikas buvo 25-30 metų – būtent tada aš jaučiausi fiziškai stipriausias. Tačiau patirtis, kurią jūs įgaunate laikui bėgant, irgi turi reikšmę“.

Ispanas taip pat papasakojo, kad anksčiau yra vedęs derybas su „Mercedes“: „Mes vedėme derybas su „Mercedes“. Kai 2016 metais Nico Rosbergas paskelbė apie karjeros pabaigą, aš kalbėjausi su Toto Wolffu, bet mes taip ir nepasiekėme susitarimo“.

Fernando tarė keletą žodžių ir apie pagrindinius Mercedes“ varžovus – „Ferrari“ ekipą.

„Sunku yra išsaugoti kantrybę, kada iš komandos kiekvieną savaitgalį tikisi pergalių. „Ferrari“ – pati žinomiausia pasaulyje komanda. Kai aš lenktyniavau už juos, jiems trūko sugebėjimų ir techninių resursų, bet mes vis vien buvome labai konkurencingi. Dabar yra labai didelė konkurencija, o spaudimas, kurį jaučia ši komanda, tikrai nepadeda“, – tikino F. Alonso, F-1 čempionu su „Renault“ komanda tapęs 2005 ir 2006 metais.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.