S. Vettelis pirmavo visą lenktynių laiką ir finišo liniją kirto pirmas, tačiau lemiamas epizodas 47-ame rate atėmė iš jo pergalę.

Išlėkęs už trasos ribų vokietis grįžo vos neatsitrenkdamas į „Meredes“ automobilį, vairuojamą Lewiso Hamiltono. Teisėjai skyrė Sebastianui 5 sek. baudą.

„Ferrari“ lenktynininkas sunkiai tramdė emocijas po tokio sprendimo ir net sukeitė prie automobilių vietą žyminčius stovelius. L. Hamiltonas taip pat ne itin džiūgavo tokiu būdu iškovota pergale.

Anot jo, komanda nusipelnė pergalės ir jis jaučiasi taip pat nugalėtoju.

„Nežinau, kaip viskas atrodė iš L. Hamiltono taško, tačiau kai pažiūrėjau į veidrodėlį, jis buvo tiesiai už manęs. Jei jis būtų važiavęs vidine posūkio dalimi, būtų mane pralenkęs. Nesuprantu, už ką gavau tą baudą. Nieko kito ir negalėjau padaryti. Tai mūsų sportą užmuš. Žmonės ateina pažiūrėti į lenktynes. O tai, kas vyko trasoje, laikau lenktynėmis“, – liejo apmaudą Sebastianas.

Vokietis atkreipė dėmesį, kad sirgaliai neturėjo teisės nušvilpti L. Hamiltono, kai vyko apdovanojimų ceremonija. „Lewisas čia niekuo dėtas. Jis pats matė, kas nutiko. Žmonės turėtų nušvilpti tuos, kurie priima tokius sprendimus“, – sakė jis.

Kad ir kaip ten būtų, „Ferrari“ pateikė apskundė teisėjų sprendimą ir tikisi, kad S. Vettelis atgaus savo iškovotą pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)