Šią savaitę mirusiam legendiniui „Formulės 1“ pilotui Niki Lauda pergalę skyręs „Mercedes“ lyderis L. Hamiltonas paskutiniuose ratuose atlaikė itin aktyvų Maxo Verstappeno spaudimą.

Lenktynių antroje pusėje įspūdingai spurtavusiam „Red Bull“ olandui buvo pritaikyta nuobauda už techninio aptarnavimo zonoje įvykusį susidūrimą su Valtteri Bottu, todėl jam, nepaisant atkaklios kovos su lyderiu, teko tenkintis ketvirta pozicija.

V. Bottas lipo ant podiumo užėmęs trečiąją poziciją, o tarp dviejų „Mercedes“ pilotų ant podiumo įsiterpė „Ferrari“ lyderis Sebastianas Vettelis. Nedaug nuo lyderių ketverto atsiliko penktoje vietoje finišavęs antrasis „Red Bull“ pilotas Pierre'as Gasly, kuriam atiteko ir papildomas taškas už greičiausią ratą.

Šeštas finišavo Carlosas Sainzas, septintas – Danilas Kvyatas, aštuntas – Alexas Albonas, devintas – Danielis Ricciardo, dešimtas – Romainas Grosjeanas.

Lenktynėse, prieš kurias visi lenktynininkai dėvėdami kepurėles su užrašu „Niki“ pagerbė Anapilin išėjusią legendą tylos minute, netrūko susidūrimų, o po vieno iš jų siauroje Monako trasoje netgi susidarė kamštis – posūkyje užstrigo net penki paskutinėse pozicijose važiavę lenktynininkai.


Tik penkioliktoje vietoje startavęs vietos herojus Ch. Leclercas bandė kilti į viršų, tačiau lenktynių viduryje susidūrus su Niko Hulkenbergu sprogo jo „Ferrari“ bolido padanga.

Trasoje pasirodė saugos automobilis, o padangas pasikeitęs Ch. Leclercas kurį laiką dar važiavo paskutinis, bet netrukus pasitraukė iš lenktynių.

Gimtinėje lenktyniavęs monakietis buvo vienintelis lenktynių nebaigęs pilotas.

Nepasisekė ir 300-ąsias lenktynes „Formulėje 1“ važiavusiam Kimi Raikkonenui. Į elitinį „300“ klubą patekęs „Alfa Romeo“ atstovas iš Suomijos turėjo problemų su bolidu bei finišavo tik 17-as.

Po pergalės L. Hamiltonas (137 tšk.) sustiprino lyderio poziciją bendrojoje įskaitoje. V. Bottas nuo komandos draugo atsilieka 20 taškų. Trečias yra S. Vettelis (82 tšk.).

Septintasis čempionato etapas (iš 21) Kanadoje įvyks birželio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)