Tuo metu vietos herojus Charlesas Leclercas po „Ferrari“ klaidos pasirodymą baigė jau po pirmosios važiavimų dalies.

Paskutinėje važiavimų dalyje sportininkams įveikus pirmuosius greitus ratus, pirmavo Valtteri Bottas. Suomis tuo metu 0,2 sek. lenkė komandos draugą L. Hamiltoną. Tačiau britas kvalifikacijos pabaigoje vieną ratą įveikė per 1 min. 10,166 sek. ir vos 0,086 sek. aplenkęs V. Bottą iškovojo „pole“ poziciją.

Trečioje vietoje liko geriausią rezultatą antroje važiavimų dalyje užfiksavęs Maxas Verstappenas. Olandas nuo kvalifikacijos nugalėtojo atsiliko beveik puse sekundės.

Ir vėl kontakto su apsaugine siena neišvengė „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis. Vokietis kvalifikacijos pabaigoje bandė pagerinti savo rezultatą. Bet išvažiuodamas iš „Tabac“ posūkio kliudė apsauginę sieną. Sportininkas kirto finišo liniją, bet liko ketvirtoje vietoje.

Greičiausiųjų penketuką užbaigė „Red Bull“ pilotas Pierre‘as Gasly. Tiesa, prancūzas gali prarasti poziciją, nes važiavimų metu sutrukdė „Haas“ atstovui Romainui Grosjeanui.

Kevinas Magnussenas paskutinėje kvalifikacijos dalyje buvo pakilęs iki šeštosios vietos, bet po kurio laiko ją prarado „Renault“ pilotui Danieliui Ricciardo. Vis dėlto danui važiavimų pabaigoje pavyko pagerinti savo rezultatą ir vėl pakilti į šeštą vietą.

Greičiausiųjų dešimtuką užbaigė „Toro Rosso“ ir „McLaren“ lenktynininkai. Daniilas Kvyatas, greičiu pranokęs Carlosą Sainzą, užfiksavo aštuntą rezultatą. Tuo metu čempionato naujokas Alexas Albonas liko dešimtas.

Vienuoliktas liko Nico Hulkenbergas, 12 – Lando Norrisas, 13 – R. Grosjeanas, 14 – Kimi Raikkonenas, 15 – Antonio Giovinazzi.

Kvalifikacijoje itin nepasisekė vietos herojui C. Leclercui. Sportininkas vieną trasos ratą, pirmoje važiavimų dalyje, įveikė per 1 min. 12,149 sek. Komanda nusprendė piloto neišleisti dar kartą į trasą. Dauguma varžovų pagerino savo rezultatus, o C. Leclercas liko už borto ir savo pasirodymą baigė jau po pirmosios važiavimų dalies.

Paskutines vietas užėmė Sergio Perezas, Lance'as Strollas, George'as Russellas ir Robertas Kubica.

Pirmasis dešimtukas:

1.Lewisas HamiltonasMercedes1:10.166
2.Valtteri BottasMercedes+0.086
3.Maxas VerstappenasRed Bull+0.475
4.Sebastianas VettelisFerrari+0.78
5.Pierre'as GaslyRed Bull+0.875
6.Kevinas MagnussenasHaas+0.943
7.Danielis RicciardoRenault Sport+1.052
8.Danilas KvyatasToro Rosso+1.105
9.Carlosas SainzasMcLaren+1.251
10.Alexas AlbonasToro Rosso+1.487



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją