Paskutinį kartą F-1 lenktynės Nyderlanduose įvyko 1985 m., o jose nugalėtojo trofėjų į viršų kėlė „Formulės 1“ legenda Nikis Lauda. Iki kontrakto su Zandvorto trasa pabaigos, daugiau nei prieš 30 metų, Nyderlanduose iš viso įvyko 30 lenktynių. Šiuo metu Zandvorto trasoje vyksta „Formulės 3“ lenktynės.

Nyderlandų „Grand Prix“ išsiilgę fanai ir lenktynininkai neslepia gerų emocijų.

„Labai džiaugiuosi, kad Nyderlandų GP grįžta į F-1. Tai yra labai graži trasa. Ji yra senovinio modelio, turi daug aštrių posūkių, tad tikrai bus įdomu“,– interviu Formula1.com portale kalbėjo vieninelis F1 bolidą šiuo metu pilotuojantis olandas Maxas Verstappenas.

Prancūzas Romainas Grosjeanas, paklaustas apie olandų GP, atsakė: „Lenktyniauti ten prireiks daug drąsos. Manau, jog tai trasa, kurios labai trūksta F-1, ji labai skiriasi nuo naujų, ir įneš sezonui dinamikos.“

Nyderlandų GP yra labiausiai žinoma dėl savo sudėtingų posūkių, nepaliekančių vietos klaidoms.

Šioje trasoje vyko vieni iš įsimintiniausių F-1 momentų. Būtent Zandvorte, 1975 metais, jau legenda tapęs James‘as Huntas iškovojo pirmąją savo pergalę. Taip pat Nyderlanduoe Nikis Lauda, startavęs iš dešimtos vietos, sugebėjo laimėti paskutinį savo trofėjų.

Gillesas Vileneuve‘as 1979 m. Nyderlandų GP nuvažiavo vieną iš žymiausių ir herojiškiausių ratų visoje „Formulės 1“ istorijoje.

Sprogus padangai, „Ferrari“ vairuotojas sugebėjo grįžti į garažą su trim padangomis, vairą laikydamas viena ranka. Visą ratą Gillesas laikė iškėlęs ranką į viršų, taip įspėdamas kitus lenktynininkus, kad būtų atsargūs. Nors tai nebuvo labai protingas sprendimas, tačiau jo drąsa ir atsidavimas iki šiol prisimenami sporto pasaulyje.

Zandvorto trasa yra siejama su iššūkiais vairuotojams, legendinėmis pergalėmis ir tikra įtampos ir emocijų doze žiūrovams. To F-1 gerbėjai tikisi ir 2020 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)