Čempiono titulą ginantis britas jau pirmajame rate aplenkė antroje vietoje finišavusį kitą „Mercedes“ pilotą Valtteri Bottą ir pirmavo iki pat finišo.

Trečias liko „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis. Vokietį lenktynių pradžioje aplenkė komandos draugas Charlesas Leclercas, tačiau šis netrukus buvo paprašytas pasitraukti.

Vėliau lenktynėse C. Leclercas pradėjo važiuoti greičiau už S. Vettelį ir tuomet pats pradėjo prašyti komandos leisti atlikti lenkimą, tačiau teigiamo atsakymo nesulaukė.

„Ferrari“ ilgai delsė atlikti antrąjį C. Leclerco sustojimą techninio aptarnavimo zonoje, o dėl nepasiteisinusios taktikos monakietis prarado ir ketvirtąją poziciją „Red Bull“ pilotui Maxui Verstappenui.

C. Leclercas bandė vytis olandą, bet vėliau informavo komandą, kad iškilo problemų su pavarų dėže.

Pirmame rate, šeštame posūkyje, vieta trasoje nepasidalino trys sportininkai. Kontakto tarpusavyje neišvengė Daniilas Kvyatas ir abu „McLaren“ pilotai Lando Norrisas bei Carlosas Sainzas. Visų bolidai incidento metu buvo apgadinti.

Lenktynių pabaigoje situaciją tinkamai išnaudojo „Red Bull“ komanda. Grįžęs į trasą su naujomis padangomis Pierre‘as Gasly užfiksavo greičiausią rato įveikimo laiką ir taip iškovojo vieną papildomą tašką.

68 taškus surinkęs L. Hamiltonas tapo čempionato lyderiu. V. Bottas (62 tšk.) užima antrąją vietą. Trečias žengia M. Verstappenas (39 tšk.).

Ketvirtasis čempionato etapas (iš 21) – Azerbaidžano „Grand Prix“ lenktynės – vyks balandžio 28 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)