Iki finišo likus kiek daugiau nei dešimt ratų C. Leclercą pavedė MGU-H gedimas. Tuo pasinaudoję lenktynių lyderį aplenkė Lewisas Hamiltonas ir Valtteri Bottas. C. Leclercą dar galėjo aplenkti ir Maxas Verstappenas, bet sportininką nuo to išgelbėjo trasoje pasirodęs saugos automobilis.

„Sunku susitaikyti su tuo kas nutiko“, – sakė C. Leclercas.

„Vis dėlto norėčiau padėkoti komandai, bolidas visą savaitgalį buvo puikus. Net neabejoju, kad kitose lenktynėse būsime stipresni.“

Nieko nepadarysi, tokių dalykų pasitaiko. Tai dalis automobilių sporto. Deja, bet šiandien buvo ne mūsų diena, bet aš esu užtikrintas, kad kitą kartą būsime stipresni“, – kalbėjo 21-erių metų lenktynininkas iš Monako.

„Po Australijos komanda puikiai padirbėjo, nes šį savaitgalį buvome stipresni. Ką dabar galėčiau pasakyti... Taip, esu labai nusivylęs, bet tokių dalykų pasitaiko.

Žinant mūsų situaciją, viskas galėjo baigtis ir blogiau. Man pasisekė tokioje nesėkmingoje situacijoje, nes trasoje pasirodė saugos automobilis. Priešingu atveju rezultatas būtų buvęs dar prastesnis“, – pripažino C. Leclercas.

Savo ruožtu lenktynių laimėtojas L. Hamiltonas užjautė „Ferrari“ komandą ir abu jos pilotus.

„Šį savaitgalį mums išties nebuvo lengva, kovoti su “Ferrari“ buvo be galo sunku. Charlesas dirbo be priekaištų ir aš galiu įsivaizduoti jo nusivylimą, juk jis iš savo pusės darė viską, kas įmanoma, kad laimėtų varžybas

Mums fantastiškai pasisekė ir vargu ar mes galime kuo nors skųstis. Aš atidaviau visas jėgas, o kova su Sebastianu ypač nudžiugino.

Pagal didelę vėliavą ant aukštuminio pastato aš mačiau, kad pučia stiprus priešpriešinis vėjas ketvirtame posūkyje, todėl stabdžiau vėliau nei įprasta ir pabandžiau aplenkti Vettelį išorine trajektorija. Man pasirodė, kad tarp mūsų buvo nedidelis kontaktas.

Puikus rezultatas mūsų komandai tokiose neįtikėtinai sudėtingose lenktynėse. Esu įsitikinęs, kad Leclercas ateityje iškovos nemažai pergalių – jis yra labai greitas“, – teigė L. Hamiltonas.

Daugiau F-1 naujienų galite rasti čia.