Dėl bolido gedimo greičio netekęs C. Leclercas lenktynių pabaigoje prarado poziciją ir antrajam „Mercedes“ pilotui Valtteri Bottui, todėl galiausiai turėjo pasitenkinti trečia vieta.

Italijos komandos naujokui tai yra pirmasis podiumas karjeroje.

Kvalifikacijos nugalėtojas C. Leclercas po starto iškart prarado dvi pozicijas, bet sportininkas greitai aplenkė V. Bottą, Sebastianą Vettelį ir susigrąžino pirmą vietą.

Po paskutinių sustojimų S. Vettelis dėl pozicijos kovojo su L. Hamiltonu. Vokietis ketvirtame posūkyje apsisuko ir prarado ne vieną poziciją. Lyg to būtų negana, vokietis, važiuodamas pasikeisti padangų, nulaužė savo priekinį sparną. Vėliau S. Vetteliui pavyko aplenkti kelis varžovus ir finišuoti penktoje vietoje.

V. Bottas po starto sugebėjo pakilti iki antrosios vietos, bet vėliau lenktynėse negalėjo prilygti greičiu „Ferrari“ pilotams bei komandos draugui L. Hamiltonui. Pasinaudojęs S. Vettelio ir C. Leclerco nesėkmėmis, suomis finišo liniją kirto antras.

Pirmoje lenktynių pusėje į kovą dėl pozicijos su Maxu Verstappenu stojo „McLaren“ pilotas Carlosas Sainzas. Kovoje nepavyko išvengti kontakto, po kurio C. Sainzas buvo priverstas atlikti neplanuotą sustojimą.

Sėkmė šį kartą labiau lydėjo kitą „McLaren“ pilotą Lando Norrisą, kuriam pavyko išvengti didesnių problemų ir finišuoti šeštoje vietoje.

Kai lenktynių pabaigoje su techninėmis problemomis susidūrė abu „Renault“ pilotai, trasoje pasirodė saugos automobilis, paskui kurį važiuodami ir finišavo visi sportininkai.

Bendroje įskaitoje pirmauja V. Bottas (44 tšk.). Antras yra L. Hamiltonas (43 tšk.), trečias – M. Verstappenas (27 tšk.).

Trečiasis čempionato etapas (iš 21) – Kinijos „Grand Prix“ lenktynės – vyks balandžio 14 dieną.

1Lewisas HamiltonasMercedes1h34:21.295
2Valtteri BottasMercedes+2.980
3Charlesas LeclercasFerrari+6.131
4Maxas VerstappenasRed Bull+6.408
5Sebastianas VettelisFerrari+36.068
6Lando NorrisasMcLaren+45.754
7Kimi RaikkonenasAlfa Romeo+47.470
8Pierre'as GaslyRed Bull+58.094
9Alexanderis AlbonasToro Rosso+1:02.697
10Sergio PerezasRacing Point+1:03.696
11Antonio GiovinazziAlfa Romeo+1:04.599
12Daniilas KvyatasToro Rosso+1 ratas
13Kevinas MagnussenasHaas+1 ratas
14Lance'as StrollasRacing Point+1 ratas
15George'as RussellasWilliams+1 ratas
16Robertas KubicaWilliams+2 ratai
17Nico HulkenbergasRenault-
18Danielis RicciardoRenault-
19Carlosas SainzasMcLaren-
-Romainas GrosjeanasHaas-

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)