C. Leclercas savo pirmuoju bandymu vieną ratą paskutinėje važiavimų dalyje įveikė per 1 min. 27,958 sek. Tuo metu sportininkas lenkė „Mercedes“ atstovą Lewisą Hamiltoną.

Važiavimų pabaigoje C. Leclercas sugebėjo pagerinti savo rezultatą, 1 min. 27,866 sek., ir iškovoti pirmąją „pole“ poziciją F-1 karjeroje.

Kvalifikacijos pabaigoje S. Vettelis pakilo į antrąją vietą, vos 0,03 sek. pranokęs trečioje vietoje likusį L. Hamiltoną. Tuo metu pastarasis tik 0,066 sek. pranoko komandos draugą Valtterį Bottą.

Vos 0,005 sek. skyrė penktą ir šeštą vietas iškovojusius „Red Bull“ bei „Haas“ pilotus – Maxą Verstappeną ir Keviną Magnusseną.

Į paskutinę kvalifikacijos dalį pateko abu „McLaren“ ekipos pilotai. Carlosas Sainzas važiavimus baigė septintas, o Lando Norrisas – dešimtas. Tarp jų įsiterpė Romainas Grosjeanas ir Kimi Raikkonenas.

Visi pirmojo dešimtuko pilotai geriausius rato įveikimo laikus antroje dalyje užfiksavo su minkštos sudėties padangomis, su kuriomis ir pradės lenktynes.

Labai nedaug iki pirmojo dešimtuko trūko „Renault“ atstovui Danieliui Ricciardo. Australas antroje važiavimų dalyje nuo K. Raikkoneno atsiliko vos 0,017 sek. ir liko vienuoliktas.

Čempionato naujokas Alexas Albonas antroje važiavimų dalyje pranoko „Red Bull“ atstovą Pierre‘ą Gasly. Tailandietis važiavimus baigė dvyliktas, o prancūzas tik tryliktas.

Daugiau informacijos rasite F-1.lt.