Jaunasis sportininkas vokietį pavijo varžybų pabaigoje. Tuo metu S. Vettelis važiavo lėčiau, o C. Leclercas su naujesnėmis padangomis buvo greitesnis ir ketino lenkti vokietį. Tačiau pasiteiravus komandos ar jis gali lenkti, C. Leclercui buvo atsakyta neigiamai ir liepta išlaikyti saugų atstumą.

Dar prieš sezono pradžią „Ferrari“ ekipos vadovas Mattia Binotto sakė, kad komandos pilotai galės kovoti tarpusavyje. Tiesa, anksčiau italas buvo prasitaręs, kad ekipos prioritetu sezono pradžioje, priklausomai nuo situacijos, bus S. Vettelis.

Po lenktynių S. Vettelio paklausus ar buvo aptarta galimybė pilotams apsikeisti pozicijomis, vokietis atsakė neigiamai.

„Šiandien mums paprasčiausiai trūko greičio. Prieš lenktynių pabaigą situacija buvo akivaizdi – aš neturėjau šansų pakovoti su kuo nors, kadangi tuo momentu buvau labai lėtas. Tuomet mano užduotis tebuvo tik viena – kaip nuvažiuoti iki finišo.

Galima buvo pagalvoti, kad mes anksti pasikeitėme padangas norėdami „pakirsti“ „Mercedes“, bet iš tikrųjų mums patiems iškilo problemų su padangomis. Net jei neskaičiuosime rato, kai mes sustojome, atrodo, kad visi kiti turėjo mažiau problemų nei aš. Su kuo yra susijusi ši problema – didelis klausimas“, – kalbėjo S. Vettelis.

M. Binotto po lenktynių pripažino, jog C. Leclercui buvo neleidžiama lenkti vokiečio. Tai paaiškinęs ekipos vadovas pareiškė, jog pats nurodė problemų su padangomis turėjusiam S. Vetteliui nerizikuoti ir važiuoti lėčiau, todėl leisti atlikti lenkimą jo komandos draugui būtų buvę neteisinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)