Kaip skelbia BBC, 66-erių Ch. Whitingo mirties priežastimi tapo plaučių embolija.

Ch. Whitingas Melburne ruošėsi atidaryti 2019-ųjų F-1 čempionatą, kuris prasidės jau šį savaitgalį.

„Su didžiu liūdesiu pranešu žinią apie Charlie mirtį. Pažinojau jį daug metų, jis buvo puikus lenktynių vadovas, centrinė ir labiausiai įkvepianti figūra F-1 sporto pasaulyje”, – teigė Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas.

„Išgirdęs šią žinią aš buvau šokiruotas, esu ir iki šiol. Baisiausia tai, kad aš vakar kalbėjausi su Charlie, kartu vaikščiojome po trasą, apžiūrinėjome jos posūkius, kampus ir kampelius. Negaliu suvokti, kas įvyko. Tai buvo nepaprastas žmogus, atviras visiems, norintis padėti. Niekaip negaliu patikėti tuo, kas atsitiko“, – sakė daugkartinis F-1 čempionas Sebastianas Vettelis.

Panaši buvo ir čempiono titulą ginsiančio Luiso Hamiltono reakcija.

„Pažinojau Charlie nuo 2007-ųjų. Kai išgirdau šią naujieną, buvau visiškai priblokštas. Mano mintys ir maldos yra su Charlie šeima. Tai, ką jis padarė automobilizmo sportui, yra neįkainojama. Jis buvo tikras bokštas, ikoninė figūra, mums visiems reiškusi labai daug. Tegul ilsisi ramybėje“, – teigė L. Hamiltonas.

„Negaliu patikėti. Visų pirma todėl, kad prieš keletą savaičių mes kartu praleidome visą dieną Ženevoje, puikiai pasikalbėjome, palietėme įvairias temas. Kai aš atsisveikinau su Charlie, pasakiau, jog susitiksime Australijoje. Ir įsivaizduokite, kokia yra reakcija, kai išgirsti tokią žinią...

Žmogui buvo tik 66. Taigi, aš manau, kad mes kiekvienas turime mėgautis kiekvienu savo rytu, džiaugtis gyvenimu ir ne tik savo darbu ar F-1 lenktynėmis, bet visa savo aplinka. Tai yra tikrasis gyvenimas. Mano mintys yra su Charlie šeima“, – kalbėjo M. Verstappenas.

Užuojautą Ch. Whitingo artimiesiems išsakė ir kiti F-1 pasaulio atstovai, buvę ir esami lenktynininkai.

Karjerą F-1 lenktynėse Ch. Whitingas pradėjo 1977-aisiais, tuomet jis dirbo „Hesketh” komandoje. F-1 lenktynių direktoriumi britas buvo nuo 1997 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)