Ketvirtadienį Ženevoje vyks FIA pasaulio automobilių sporto tarybos posėdis. Jeigu jo metu bus pritarta tokios idėjos svarstymui, tam, kad būtų pakoreguotos taisyklės dar prieš sezono pradžią, reikės F-1 komisijos pritarimo bei daugumos F-1 strategijos grupės narių balsų.

Išanalizavus F-1 savininkės „Liberty Media“ surengtos apklausos duomenis paaiškėjo, jog tokiai idėjai pritaria dauguma sporto sirgalių.

Jei siūlomai idėjai nebus pritarta, bus siūloma koreguoti 2020 m. taisykles. Sprendžiant kitų metų taisykles, pakaktų tik 70 proc. F-1 komisijos balsų.

Anksčiau taip pat buvo svarstoma skirti tašką už iškovotą „pole“ poziciją, bet tokios idėjos buvo atsisakyta, nes imta nerimauti, kad esant tam tikrai situacijai, čempionas gali paaiškėti po kvalifikacinių važiavimų, dėl to kristų susidomėjimas lenktynėmis. Taip galėjo nutikti 2003 metais, kuomet Michaeliui Schumacheriui trūko tik vieno taško, kad kovoje dėl čempiono titulo įveiktų Kimį Raikkoneną.

Sportininkui taškas už greičiausiai įveiktą ratą buvo skiriamas 1950-1959 m. laikotarpiu.

Greičiausius ratus jau ne pirmus metus skaičiuoja viena iš F-1 rėmėjų ir logistikos partnerių DHL. Pastaroji pernai greičiausio sportininko trofėjų įteikė „Mercedes“ pilotui Valtteri Bottui, kuris geriausią rezultatą buvo užfiksavęs septynios lenktynėse.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.