M. Schumacheris labai nemėgo kompromisų. Ypač asmeniniame gyvenime, kurį laikė visiškai atskirtą nuo visuomenės. Nenuostabu, kad švenčiant jubiliejų pasaulis apie lenktynininko sveikatos būklę net praėjus 5 metams po lemtingos nelaimės slidinėjant nežino visiškai nieko.

M. Schumacherio žmona Corinna likus dienai iki vyro gimtadienio viešai kreipėsi į fanus, prašydama supratimo: „Galite būti tikri, kad jis yra geriausiose rankose ir mes visi darome viską, kas tik įmanoma, kad jam padėtume. Michaelio pageidavimu sveikata yra jautri tema, kuri kaip ir anksčiau, liks šeimos rate“.

Paradoksalu, tačiau juo labiau „F-1“ legenda saugojo savo asmeninį gyvenimą, tuo didesnį susidomėjimą kėlė tarp nuolat gausėjančių savo fanų visame pasaulyje.

„Per daugelį metų stengiausi atsitverti. Lenktynių sirgaliai niekuomet neturėjo realaus šanso pažvelgti, koks Schumacheris yra iš tikrųjų“, – po savo pasitraukimo iš „F-1“ 2006 metais kalbėjo M. Schumacheris.

Grįžęs 2010 metais jis buvo labiau atsipalaidavęs, tačiau du veidus išlaikė – vienas buvo visuomenei ir žiniasklaidai, o kitas – asmeniniam gyvenimui. Dvi visiškai skirtingos asmenybės.

M. Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm kartą atskleidė, kad lenktynininkas yra intravertas: „Jis nejaukiai jaučiasi, kai yra dėmesio centre. Vieši išėjimai jam visuomet buvo nedideli iššūkiai, net jei jis to sau nepripažino“.

Anot jos, Michaelis turėjo dvi asmenybes. „Asmeniniame gyvenime jis atsipalaidavęs, labai dosnus ir jautrus. Išskirtinai mylintis ir mylimas tėvas bei vyras, – pasakojo S. Kehm. – Taip pat jis geras, patikimas ir kartais pakvailioti mėgstantis draugas, norėjęs ir galėjęs mėgautis gyvenimu. Tačiau šeima jam visuomet buvo svarbiausia ir tai buvo labai aiškiai nubrėžta“.

Į savo asmeninį gyvenimą jis duris atverdavo ne kiekvienam. Tai buvo jo oazė, vieta, kur jis gali pailsėti nuo scenos ir rampų šviesų. Neabejotinai, kita M. Schumacherio pusė – lenktynininkas.

„Galvoje jis buvo kovotojas. Psichologiškai jis buvo nepaprastai stiprus. Jis mėgino ir į mano galvą įlįsti, – sakė Nico Robergas, kartu su M. Schumacheriu nuo 2010 iki 2012 metų atstovavęs „Mercedes“ ekipai. – Tikrai yra priežastis, kodėl jis septyniskart tapo pasaulio čempionu. Jo požiūris buvo fenomenalus. Komandoje jis buvo kaip dievas. Kai įžengdavo į patalpą, visi nustodavo dirbti“.

M. Schumacheris buvo artimas su mechanikais, daug bendravo ir klausinėjo apie jų asmeninius gyvenimus. Jis sugebėdavo komandą motyvuoti ir užvesti. Viskas vyko lengvai ir natūraliai.

„Jis nebuvo žvaigždė, visuomet laikėsi akių lygyje. Kolega iš techninio aptarnavimo patalpos buvo jam tiek pat svarbus, kiek ir komandos valdybos narys.

Jis sakydavo, kad vienas yra niekas, o teigiamai veikiančioje komandoje gali padaryti viską. Ši Michaelio filosofija gali būti visiems pavyzdys. Jis buvo tikras lyderis ir komandos narys“, – sakė ankstesnis „Mercedes“ komandos vadovas Norbertas Haugas.

Iki šaknų motyvuotas, nepaprastai disciplinuotas juodadarbis su neįsivaizduojamai dideliu pergalės troškimu. Žingeidus, susikoncentravęs ir nepripažįstantis kompromisų, ypač trasoje, kur jis neturėjo ir nenorėjo turėti jokių draugų, taip lenktynių legendą apibūdina vokiečių portalas sport1.de.

Savo oponentus jis vertė juoduoti iš pykčio, tačiau kartu ir pasitempti, pasiekti savo geriausius rezultatus.

Savo geriausiais metais M. Schumacheris buvo kaip magas automobilyje, demonstravo nepaprastą fizinį pasirengimą, kuris tapo pavyzdžiu ir kitai lenktynininkų kartai.

Jis buvo neįkandamas savo varžovams, tačiau negailestingas ir pats sau. Viskas dėl sportinės sėkmės ir pergalės. Be kompromisų.

Schumacherio karjeros skaičiai:

  • 7 – pasaulio čempiono titulai (du su „Benetton“ (1994, 1995) ir penki už „Ferrari“ (nuo 2000 iki 2004).
  • 91 – laimėtos lenktynės iš 306 startų (visų laikų sąraše antras – dabartinis čempionas L. Hamiltonas, atsiliekantis 18 pergalių).
  • 68 – iškovotos starto pozicijos (šį rekordą 2017 metais pagerino L. Hamiltonas).
  • 15 – sezonai iš eilės, kuriuose iškovotos pergalės nuo 1992 iki 2006 metų.
  • 8 – tiek kartų triumfavo Prancūzijos „Grand Prix“ – daugiausiai vienose lenktynėse. Dar niekas nepasiekė ir septynių jo pergalių Kanadoje ir San Marine.
  • 17 – prizinių vietų 17-oje lenktynių 2002 metų sezone.
  • 43 – tiek metų buvo Michaeliui, kai jis važiavo paskutinėse savo lenktynėse Brazilijoje 2012 metais. Su sportu jis atsisveikino 2006 metais, tačiau vėliau grįžo į lenktynes dar trejiems metams.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)