„F-1“ pasaulio čempiono titulą apgynusiam 33 metų L. Hamiltonui nepriklausomai nuo laimėjimų statistikos skiltyje M. Schumacheris visuomet liks pavyzdžiu.

Ketvirtadienį Šveicarijoje gyvenantis ir po sunkios galvos traumos reabilitaciją atliekantis vokietis švęs 50 metų jubiliejų. Didžiausi jo gerbėjai su nekantrumu laukia nors žiupsnio gerų naujienų apie „F-1“ legendos sveikatą. Kol kas žinios apie jo būklę saugomos po devyniais užraktais.

Nuo 2014 metų „F-1“ trasoje dominuojantis L. Hamiltonas laimėjo 4 titulus iš eilės ir dar 2017 metais pagerino M. Schumacherio „pole“ pozicijų rekordą.

Vokiečio 7 pasaulio čempiono titulų ir 91 pergalės rekordai gali būti pasiekti iki sutarties su „Mercedes“ pabaigos 2020 metais. Šiuo metu L. Hamiltono sąskaitoje 5 čempiono titulai ir 73 pergalės.

„Vis dėlto nesijaučiu taip, kad žūtbūt turėčiau tuos rekordus pagerinti. Tai nėra mano tikslas“, – teigė dabartinis pasaulio čempionas.

Lewisas Hamiltonas

Jis prisipažino, kad žavėjosi M. Schumacheriu nuo vaikystės: „Netgi žaisdamas kompiuterinius žaidimus visuomet imdavau jį kaip lenktynininką“.

L. Hamiltonas pirmą kartą trasoje su M. Schumacheriu susitiko 2006 metais, kai dar buvo „McLaren“ testuotojas, vėliau tvirtino, kad net nemėgino lenktynėse lenkti vokiečio, nes tai jam atrodė neįmanoma.

Prieš paskutines M. Schumacherio lenktynes 2012 metai Abu Dabyje vokietis su L. Hamiltonu pasikeitė šalmais, o po to sezono britas perėmė legendos automobilį „Mercedes“ komandoje.

„Tai visuomet yra abipusės pagarbos ženklas. Michaelis čia buvo visiškas lyderis. Jis buvo svarbiausia tos sėkmės pamato dalis, kurios vaisiais dabar mes mėgaujamės“, – teigė L. Hamiltonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją