Michaelis Schumacheris jau nebėra prikaustytas prie lovos“, – džiugią žinią lenktynininko gerbėjams pirmadienį pranešė Dailymail.co.uk portalas.

Skelbiama, kad vokietis, kuriam 2019-ųjų sausio 3-ąją sukaks 50 metų, vis dar yra intensyviai prižiūrimas medikų savo namuose, tačiau jo sveikatos būklė gerėja, jis jau gyvena pagrindiniame savo prabangios vilos Glande (miestelyje tarp Lozanos ir Ženevos) pastate.

Anot pranešimo, savaitė medikų priežiūros M. Schumacherio šeimai kainuoja apie 56 tūkst. eurų, tačiau gydytojų dedamos pastangos jau duoda rezultatų.

Nors oficialių žinių apie lenktynių legendos būklę Schumacherių šeima neteikia, užuominų apie tai, kad sportininko sveikata pagerėjo, būta ir kiek anksčiau.

Gruodžio pradžioje šiek tiek informacijos apie M. Schumacherį pateikė Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas.

Tuomet, duodamas interviu Vokietijos portalui „Auto Bild Motosport“, 72-ejų autosporto funkcionierius pareiškė neseniai viešėjęs M. Schumacherio viloje ir kartu su juo per televiziją stebėjęs F-1 lenktynių Brazilijos „Grand Prix“ etapą, kuris vyko lapkričio 11 d.

„Visuomet esu labai atsargus ką nors teigdamas, tačiau šį kartą galiu viešai pasakyti, kad lankiau Michaelį jo namuose Šveicarijoje ir kartu žiūrėjome lenktynių transliaciją“, – tuomet cituotas J. Toedtas.

Michaelis Schumacheris, Jeanas Todtas

Nieko daugiau apie patį M. Schumacherį prancūzas neprasitarė, tik prisiminė savo seną patarimą, duotą lenktynių legendai.

„Žiūrėdamas lenktynes supratau, kokie kompetentingi yra reporteriai ir lenktynių komentatoriai. Nenoriu to kritikuoti, žinau, koks sunkus šis darbas. Niekada pats nenorėjau jo atlikti ir visuomet patardavau, kad tuo neužsiimtų ir Michaelis“, – pažymėjo J. Toedtas.

Daugkartinis F-1 čempionas M. Schumacheris 2013-ųjų gruodžio 29-ąją Prancūzijos Alpėse patyrė sunkią galvos traumą, kai slidinėdamas trenkėsi į uolą. Po smūgio šalmas subyrėjo į šipulius, tačiau būtent jis išgelbėjo į komos būseną panirusio vokiečio gyvybę.

Nors sportininko šeima nuo žiniasklaidos atsitvėrė tylos siena ir Michaelio sveikatos būklės nekomentavo, prieš keletą metų į viešumą buvo iškilusi žinia, kad lenktynininkas be medikų pagalbos negali nei vaikščioti, nei stovėti.

Apie tai, kokia buvo beveik prieš penkerius metus pasaulį sukrėtusios tragedijos chronologija, galite paskaityti šiame straipsnyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)