„Man tai yra logiškas žingsnis, nes dar norėčiau sukaupti tinkamą techninę patirtį ir lenktynininko įgūdžius“, – kalbėjo 19-metis, 2019 metais „Formulėje 2“ atstovausiantis „Prema Racing“ komandai.

Po itin sėkmingos 2018 metų sezono antrosios dalies, kur M. Schumacheris laimėjo kone visas lenktynes, pasigirdo kalbos, kad jaunasis talentas gali tiesiu taikymu įšokti į „Formulę 1“. Tačiau Mickas nusprendė neskubinti įvykių ir kopti karjeros laiptais žingsnis po žingsnio.

Su savo tikruoju vardu „Formulės 4“ lenktynėse Mickas Schumacheris pasirodė tik 2015 metais. Kad netrauktų nereikalingo dėmesio, iki tol jis trasose varžėsi prisidengdamas slapyvardžiais „Mick junior“ ir „Mick Betsch“. Pastarasis – mamos Corinnos mergautinė pavardė. Dvejus metus jis lenktyniao „Formulėje 4“, dar dvejus – „Formulėje 3“.

Turėdamas tokį vardą Mickas neišvengiamai bus lyginamas su savo tėvu. Kol kas su šiuo spaudimu jam puikiai sekasi susitvarkyti. „Neturiu jokių problemų, jei mane lygina su tėčiu. Tėtis yra geriausias, toėl yra ir mano pavyzdys. Ir kiti pasaulio čempionai save lygina su mano tėvu“, – teigė jis.

Schumaherio vardas garantuoja ir didelę reklaminę vertę, todėl prie Micko jau rikiuojasi stambiausios „Formulės 1“ komandos – „Mercedes“ ir „Ferrari“. Pastarąjį sezoną M. Schumacheris važiavo su automobiliu, kurio variklio gamintojas yra „Mercedes“, „Ferrari“ komandos vadovas Maurizio Arrivabene pastebėjo, kad Schumacheriui tikrai negalėtų pasakyti „ne“.

Licenciją arba „Formulės 1“ lenktynių „vairuotojo pažymėjimą“ M. Schumacheris įsidėjo į kišenę, kai laimėjo „Formulės 3“ lenktynes. „Mickas visuomet rodo, kad nori mokytis. Jis yra tikras lenktynininkas, daug dirba ir naudojasi savo galva“, – teigė talento komandos vadovas Fritsas van Amersfoortas.

Naudoja M. Schumacheris ir greičio paminą. Tačiau kol kas – „Formulėje 2“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)