Šią savaitę Abu Dabio Yas Marina trasoje „Formulės-1“ komandos dalyvaus dviejų dienų padangų bandymuose, kuriuose bus galima susipažinti su 2019 metų sezono padangomis.

Kad būtų neleista komandoms čia naudoti naujų detalių, bandymų reglamentas skelbia, kad juose galima naudoti tik standartinės konfigūracijos mašinas be elementų, kurie nebuvo naudojami GP etapuose. Taip pat nepavyks padirbėti su 2019 metų pavyzdžio priekiniais sparnais.

Tarp kitų dalykų, per bandymus uždrausta naudoti papildomus jutiklius, kurie reguliariai naudojami per treniruotes.

Tačiau galima teigti, kad „Mercedes“ sugebėjo apeiti šiuos draudimus. Abu Dabio etapo metu Lewiso Hamiltono mašinoje buvo sumontuoti papildomi sensoriai, kurie pasiliko ir lenktynėse. Tai reiškia, kad jų galima nenuimti ir būsimuosiuose padangų bandymuose.

Kalba eina apie keletą vamzdelių sumontuotų ant dugno prieš galinius ratus. Jie leidžia išmatuoti oro srautų greitį išilgai pontonų.

Komanda galės bandymų duomenis sulyginti su tais, kurie buvo gauti per lenktynes. Tai leis spręsti apie naujų padangų deformaciją prie šoninių apkrovų ir ar šioje srityje susidaro papildomi oro sūkuriai.

Daugiau naujienų rasite F-1.lt.