Kalbėdamas su žiniasklaida M. Verstappenas neslėpė savo pozicijos.

„Jei mašina leistų kovoti dėl čempiono titulo, šių klaidų nebūtų, kadangi man nuolatos tenka atakuoti, lenktynėse atiduoti 102-103 proc. jėgų. Situacija tokia, kad aš dažnai išeidavau už galimybių ribų – norisi pasiekti daugiau, tačiau ne visada tai išeina. Be to, jei tu turi galingą variklį, tuomet galvoji: „Gali būti, kad galima palaukti, praleisti šį posūkį, juk aš galėsiu aplenkti tiesiojoje“. O mums tenka rizikuoti ir lenkti varžovus posūkiuose. Tas pats ir su gynyba – čia reikia veikti labai agresyviai. Bet kai mašina leidžia kovoti dėl titulo, tampi visiškai kitokiu lenktynininku.

Didžioji dalis kritikos mano adresu buvo neteisinga, todėl kažkuriuo momentu aš nuo jos pavargau. Aš žinau, kas yra mano jėgoms. O jei kažkas ir neišeidavo, aš intensyviai dirbdavau, kad vėl pasiekčiau sėkmės. Bet Kanadoje viskas išėjo ir aš vėl užlipau ant podiumo. Reikėjo nutraukti nesėkmių seriją. Aš nieko nekeičiau pasiruošiant tam savaitgaliui, todėl, kad toliau tikėjau, kad viskas pasikeis.

Jūs matėte, kad net keturiskart pasaulio čempionas daro klaidų. Visi sakė, kad man reikia pakeisti pilotavimo stilių, bet, mano nuomone, visa tai yra nesąmonė. Štai Sebastianui Vetteliui niekada nesiūlė keisti pilotavimo stiliaus. Aš niekada nemačiau panašių antraščių. Galų gale, kai tu pilnai išsikrauni, o kartais viršiji galimybių ribas, kad pasiektum kur kas daugiau – lengva padaryti klaidą, ypač prie tokių didelių greičių, kokie yra F-1.

Gali būti, kad tie, kurie stebi lenktynes iš šalies, geriau viską supranta. Kartais aš žiūriu futbolo rungtynes ir galvoju, kad viską už kitus geriau žinau, bet tai yra ne taip. Man atrodo, kad žiūrovai turi vertinti tai, ko mes stengiamės pasiekti, kai kovojame trasoje.

Neįmanoma per vieną vakarą pakeisti pilotavimo stiliaus. Net jei jums pataria tai padaryti, jūs esate toks, koks esate. Čia lygiai tas pats, kas pasakyti futbolininkui, kuris visuomet muša kaire koja: „Ne, reikia mušti dešine koja“. „Formulėje-1“ yra tas pats. Kai kurie sportininkai gali mušti tiek kaire, tiek ir dešine koja, bet dauguma iš jų yra arba kairiarankiai, arba dešiniarankiai ir iš naujo mokytis per vieną vakarą yra neįmanoma. Aš nesiimsiu Robinui van Persiui aiškinti, kaip reikia žaisti futbolą. Ir visi likusieji neturi patarinėti man, kaip reikia pilotuoti bolidą“, – rėžė 21-erių belgas.

Šį savaitgalį vyks 19-asis šių metų F-1 čempionato etapas – „Grand Prix“ lenktynės Meksikoje.

Šiuo metu pirmąją vietą su 346 taškais užima čempiono titulą ginantis Lewisas Hamiltonas su „Mercedes“ bolidu. Antroje pozicijoje yra S. Vettelis („Ferrari“) su 276 taškais.

M. Verstappenas su 191 tašku užima 5-ąją poziciją.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.