„Formulės-1“ lenktynėse Ostine triumfavo S. Vettelio komandos draugas Kimi Raikkonenas. Nugalėtojo šampano suomis neragavo 2044 dienas – paskutinį kartą laimėjo 2013 metais.

„Man džiugu už Kimi, taip pat smagu, kad iš rikiuotės galo pakilau į 4 vietą, tačiau tai nėra tai, ką planavome, – kalbėjo po lenktynių S. Vettelis. – Turėjome gerą greitį ir galėjo daugiau išpešti iš silpno „Mercedes“ pasirodymo. Turime iš to vėl pasimokyti“.

Anot jo, susidūrimas su D. Ricciardo sumaišė visas kortas ir leido padovanoti taip reikalingus taškus: „Gaila, kad taip nutiko – galėjau laimėti lenktynes. Žinoma, kad pykstu ant savęs. To neturėjo būti. Girdėjau, kad Danielis nematė, kur aš esu. Tiesiog nepasisekė“.

Nugalėtoju Ostine tapęs K. Raikkonenas džiūgavo. „Tobulas savaitgalis. Galėjau laikytis pastovaus greičio ir to užteko. Pabaigoje padangos buvo ne pačios geriausios būklės, tačiau M. Verstappenas turėjo tą pačią bėdą. Lewiso situacija buvo geresnė, tačiau stengiausi nuolat laikytis atitinkamo atstumo. Kova buvo kieta, tačiau to visuomet tikisi ir žiūrovai, ir dalyviai“, – dalijosi įspūdžiais suomis.

Čempionato lyderis Lewisas Hamiltonas sveikino K. Raikkoneną: „Po gero starto jis važiavo be klaidų ir kontroliavo lenktynes. Maniau, kad viskas klostysis mums geriau, tačiau esu laimingas, užkopęs ant prizininkų pakylos“.

Kitas etapas vyks artėjantį savaitgalį Meksikoje.

Amerikoje savo įsiūčio neslėpė „F-1“ veteranas Fernando Alonso. Ispanas pirmame rate susidūrė su „Williams“ atstovu Lance'u Strollu ir baigė lenktynes.

„Devynias dienas esu JAV, kad dalyvaučiau lenktynėse ir tuomet važiuoju 600 m, kad viskas baigtųsi. Dalyvauju kitose lenktynėse, kur mėgėjų beveik nėra ir tokių problemų nekyla. Čia vis dar vairuoja per daug mėgėjų“, – pyko F. Alonso.

„Visiškai neturi reikšmės, ar jie nubaus L. Strollį. Aš dėl jo negalėjau baigti lenktynių. Galima važiuoti greičiau ar lėčiau, bet mažiausiai, ko norisi, tai finišuoti. Devynias dienas ruošiesi, kad nuvažiuotum 600 m? Visiškas nusivylimas“, – teigė 2005 ir 2006 metų pasaulio čempionas.

Likus 3 lenktynėms iki čempionato pabaigos lenktynininkų įskaitoje F. Alonso užima 9 vietą. Jis rugpjūtį paskelbė, kad pasitrauks iš „Formulės-1“ lenktynių.



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)