39-ąjį gimtadienį šią savaitę atšventęs K. Raikkonenas pagerino didžiausios pertraukos tarp pergalių F-1 lenktynėse rekordą bei tapo vienu vyriausių pergalę iškovojusių pilotų per visą čempionato istoriją.

Po sezono „Ferrari“ paliekančiam veteranui tai yra 21-oji karjeros pergalė. Kitą sezoną 2007-ųjų pasaulio čempionas gins savo pirmosios karjeros komandos „Sauber“ garbę.

Čempionato įskaitoje K. Raikkonenas (221 tšk.) aplenkė V. Bottą (217 tšk.) ir pakilo į trečiąją vietą.

Antroje bei trečioje vietose finišo liniją kirto „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas ir čempionato lyderis Lewisas Hamiltonas.

Pagrindinis brito varžovas Sebastianas Vettelis finišavo ketvirtas ir išsaugojo minimalias viltis dar pakovoti dėl čempiono titulo.

Tam, kad užsitikrintų penktąjį čempiono titulą, L. Hamiltonas lenktynėse JAV turėjo pranokti S. Vettelį aštuoniais taškais. Britas startavo iš pirmosios pozicijos, bet jau pirmame posūkyje atsidūrė antroje vietoje, kai į priekį praleido geriau startavusį K. Raikkoneną. Sportininkams neįveikus pirmojo rato, viskas pakrypo L. Hamiltono naudai, kai po susidūrimo su Danieliu Ricciardo trasoje apsisuko ir į penkioliktą vietą nukrito S. Vettelis.

Kai vėliau trasoje dėl techninio gedimo sustojo D. Ricciardo bolidas, virtualaus saugos automobilio fazės metu pirmąjį sustojimą atliko L. Hamiltonas. Britas į trasą grįžo trečioje vietoje.

Po kelių ratų L. Hamiltonas pavijo komandos draugą Valtterį Bottą. Pastarasis be kovos praleido britą į priekį. Tada čempionato lyderis ėmė vytis tuo metu lenktynėse pirmavusį K. Raikkoneną. Pastarąjį sportininkas aplenkė tik tada, kai „Ferrari“ pilotas pasuko į techninio aptarnavimo zoną planuotam sustojimui.

L. Hamiltonas savo antrąjį sustojimą atliko 37-ame rate. Tuomet brito persvara buvo per maža, kad į trasą grįžtų prieš varžovus. Sustojimo metu sportininką aplenkė ne tik K. Raikkonenas ir M. Verstappenas, bet ir komandos draugas V. Bottas. Po dviejų ratų L. Hamiltonas vėl pavijo suomį ir be didesnės kovos pakilo viena pozicija aukštyn.

Iki finišo likus septyniems ratams, britas pavijo antroje vietoje važiavusį M. Verstappeną. Nors prieš lenktynių pabaigą L. Hamiltonas ir bandė lenkti olandą, įveikti varžovo „Mercedes“ pilotui taip ir nepavyko.

Vos daugiau nei sekunde artimiausią varžovą aplenkęs K. Raikkonenas finišo liniją kirto pirmas. Antroje vietoje lenktynes baigė M. Verstappenas, o ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo L. Hamiltonas.

Iki finišo likus vos keliems ratams, V. Bottą aplenkė ir į ketvirtą vietą pakilo S. Vettelis. Vokietis savo pagrindiniam varžovui L. Hamiltonui prarado tik du taškus. Iki sezono pabaigos likus tik trejoms lenktynėms, S. Vettelis nuo brito atsilieka 69 taškais.

Sėkmingai lenktynės Ostine susiklostė „Renault“ komandai. Jos pilotai Nico Hulkenbergas ir Carlosas Sainzas finišavo atitinkamai šeštoje ir septintoje vietose. O pirmąjį dešimtuką užbaigė Estebanas Oconas, Kevinas Magnussenas ir Sergio Perezas.

19-asis čempionato etapas (iš 21) – Meksikos „Grand Prix“ lenktynės – vyks spalio 28 dieną.

Kimi Raikkonenas laimėjo JAV GP lenktynes
Vt.LenktynininkasKomandaLaikas
1Kimi RaikkonenasFerrari1h34:18.643
2Maxas VerstappenasRed Bull+1.281
3Lewisas HamiltonasMercedes+2.342
4Sebastianas VettelisFerrari+18.222
5Valtteri BottasMercedes+24.744
6Nico HulkenbergasRenault+1:27.210
7Carlosas SainzasRenault+1:34.994
8Estebanas OconasForce India+1:39.288
9Kevinas MagnussenasHaas+1:40.657
10Sergio PerezasForce India+1:41.080
11Brendonas HartleyToro Rosso+1 ratas
12Marcusas EricssonasSauber+1 ratas
13Stoffelis Vandoorne'asMcLaren+1 ratas
14Pierre'as GaslyToro Rosso+1 ratas
15Sergejus SirotkinasWilliams+1 ratas
16Lance'as StrollasWilliams+2 ratai
-Charlesas LeclercasSauber-
-Danielis RicciardoRed Bull-
-Romainas GrosjeanasHaas-
-Fernando AlonsoMcLaren-
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)