Apie „Force India“ kontraktą su meksikiečiu buvo žinoma anksčiau, bet oficialaus jo patvirtinimo teko laukti iki šios dienos: reikėjo suderinti visas sutarties detales. Prieš JAV etapą „Force India“ patvirtino, kad S. Perezas pasilieka jų pilotu ir kitą sezoną.

Antrojo šios ekipos pavardė dar nepaskelbta, bet neabejojama, kad juo taps Lance Strollas, kurio tėvas sezono viduryje išpirko komandą. Dėl skolų kreditoriams „Force India“ buvo įvestas išorinis valdymas, o tai atsitiko po S. Perezo ieškinio teismui, nes darbdavys pilotui buvo skolingas 4 mln. dolerių.

Per savo karjerą S. Perezas lenktyniavo už tris komandas „Formulėje-1“: iki „Force India“ tai buvo „Sauber“ ir „McLaren“. Jo sąskaitoje viena antra vieta (2012 metais „Sauber“ sudėtyje) ir šešios trečiosios vietos. Penkios iš jų iškovotos „Force India“ sudėtyje.

Paskutinius su sezonus jis užbaigė 7 pozicijoje asmeninėje įskaitoje. Šiemet likus keturiems etapams iki sezono pabaigos jis taip pat yra septintas ir turi po lygiai taškų kiek ir Kevinas Magnussenas bei Nico Hulkenbergas.

Be laisvos vietos „Force India“, po vieną laisvą vietą taip pat dar yra „Toro Rosso“ ir „Williams“ komandose.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.