„Mercedes“ duetas pirmavo beveik viso etapo metu, neskaitant trumpos atkarpos, kuomet po sustojimo techninio aptarnavimo zonoje L. Hamiltonas buvo užleidęs antrą poziciją pagrindiniam konkurentui iš „Ferrari“ Sebastianui Vetteliui.

Britas vėliau aplenkė vokietį, o V. Bottui teko pasitraukti į šoną ir stengtis sulaikyti už savęs S. Vettelį.

Tai sėkmingai padaręs antrasis „Mercedes“ pilotas pozicijos iš komandos draugo nebeatgavo. L. Hamiltonas santūriai šventė trečią pergalę iš eilės, V. Bottas finišavo antras, trečią podiumo laiptelį užėmė S. Vettelis.

Prizininkus apdovanojo lenktynes iš prezidentinės tribūnos stebėjęs Rusijos vadovas Vladimiras Putinas.

Įdomu, jog sąžinės priekaištus pajutęs L. Hamiltonas per apdovanojimų ceremoniją pasiūlė V. Bottui apsikeisti bent jau taurėmis, bet šis nesutiko.

Pakylos papėdėje liko suomis Kimi Raikkonenas („Ferrari“), o starto rikiuotėje paskutinis buvęs olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“) sugebėjo pakilti iki penktos vietos ir laipteliu žemiau paliko savo komandos draugą iš Australijos Danielį Ricciardo.

Pilotų įskaitoje likus penkiems etapams iki sezono pabaigos L. Hamiltono persvara prieš S. Vettelį išaugo jau iki 50 taškų.

Tuo metu du suomiai susikeitė vietomis: V. Bottas išstūmė iš trečios pozicijos K. Raikkoneną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)