Britas už savęs paliko antroje vietoje finišavusį „Red Bull“ atstovą Maxą Verstappeną ir „Ferrari“ lenktynininką Sebastianą Vettelį.

Lenktynes gerai pradėjo tiek L. Hamiltonas, tiek S. Vettelis. Lyderiams vos spėjus įveikti pirmuosius posūkius, po kontakto su komandos draugu, Estebanas Oconas trenkėsi į sieną ir pasitraukė iš varžybų. Bet prieš trasoje pasirodant saugos automobiliui, S. Vettelis spėjo aplenkti M. Verstappeną ir pakilti į antrą vietą.

Lenktynes pratęsus ir sportininkams įveikus daugiau nei 10 ratų, prasidėjo pirmieji sustojimai. Pirmasis iš lyderių sustojimą atliko ir su ultraminkštosiomis padangomis į trasą grįžo S. Vettelis. Vis dėlto vokiečiui nepasisekė. Sportininkas atsidūrė už Sergio Perezo ir negalėjo jo aplenkti du ratus.

Po kurio laiko sustojimus atliko ir L. Hamiltonas bei M. Verstappenas. Priešingai nei S. Vettelis, minėti du sportininkai į trasą grįžo su minkštos sudėties „Pirelli“ padangomis.

Po sustojimų L. Hamiltonas grįžo į trasą priešais pagrindinius varžovus, tuo tarpu M. Verstappenas aplenkė S. Vettelį ir vėliau atsidūrė antroje vietoje.

Sergio Perezas šį kartą išsiskyrė incidentais trasoje. Po starto kliudęs komandos draugą E. Oconą, 33-ame lenktynių rate neišvengė susidūrimo su „Williams“ pilotu Sergejumi Sirotkinu.

Kai lyderiai pasivijo lėčiau važiavusius sportininkus, M. Verstappenas grėsmingai priartėjo prie L. Hamiltono. Vis dėlto britui pavyko išsilaikyti rikiuotės priekyje, o aplenkus lėtesnius pilotus, nutolti nuo pagrindinių varžovų.

Čempionato lyderis finišavo pirmas, antroje vietoje likusį M. Verstappeną aplenkęs beveik 9 sekundėmis, o ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipusį S. Vettelį – 30,9 sek.

Lenktynių pabaigoje ketvirtoje vietoje važiavusį Valtterį Bottą pavijo Kimi Raikkonenas ir Danielis Ricciardo. Vis dėlto pastariesiems dviem nepavyko aplenkti suomio. V. Bottas finišavo ketvirtas, K. Raikkonenas penktas, o D. Ricciardo šeštas.

Tik kartą sustojimą atlikęs, 38-ame rate, „McLaren“ pilotas Fernando Alonso Singapūro GP lenktynes baigė septintas, už savęs palikęs Carlosą Sainzą, Charlesą Leclercą ir Nico Hulkenbergą.

Bendrojoje įskaitoje pirmaujantis L. Hamiltonas turi 281 tašką ir antrąją vietą užimantį vokietį S. Vettelį jau lenkia 40 taškų.

Trečias žengia suomis Kimi Raikkonenas („Ferrari“, 174 tšk.), nuo jo trimis taškais atsilieka suomis Valtteri Bottasas („Mercedes“).

Iki sezono pabaigos lieka šeši etapai. 16-asis čempionato etapas – Rusijos „Grand Prix“ lenktynės – vyks rugsėjo 30 dieną.

Vt.LenktynininkasKomandaLaikas
1Lewisas HamiltonasMercedes1h51:11.611
2Maxas VerstappenasRed Bull+8.961
3Sebastianas VettelisFerrari+39.945
4Valtteri BottasMercedes+51.930
5Kimi RaikkonenasFerrari+53.001
6Danielis RicciardoRed Bull+53.982
7Fernando AlonsoMcLaren+1:43.011
8Carlosas SainzasRenault+1 ratas
9Charlesas LeclercasSauber+1 ratas
10Nico HulkenbergasRenault+1 ratas
11Marcusas EricssonasSauber+1 ratas
12Stoffelis Vandoorne'asMcLaren+1 ratas
13Pierre'as GaslyToro Rosso+1 ratas
14Lance'as StrollasWilliams+1 ratas
15Romainas GrosjeanasHaas+1 ratas
16Sergio PerezasForce India+1 ratas
17Brendonas HartleyToro Rosso+1 ratas
18Kevinas MagnussenasHaas+2 ratai
19Sergejus SirotkinasWilliams+2 ratai
-Estebanas OconasForce India-
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)