Vis dėlto tai nebus paskutinė K. Raikkoneno stotelė karjeroje. Suomis pats savo oficialioje „Instagram“ paskyroje paskelbė, kad keliasi į „Sauber“ ekipą, kur karjerą ir pradėjo.

Tuo metu „Sauber“ paskelbė, kad K. Raikkonenas jų gretose lenktyniaus 2019-ųjų ir 2020-ųjų sezonuose.

Panašu, kad „Ferrari“ vadovai priėmė sprendimą pakeisti K. Raikkoneną, kad pagerbtų iš gyvųjų tarpo pasitraukusį buvusį komandos vadovą Sergio Marchionne. Pastarasis jau buvo apsisprendęs pakeisti K. Raikkoneną C. Leclercu.

Dreams do come true... I'll be driving for @scuderiaferrari for the 2019 Formula 1 World Championship. I will be eternally grateful to @scuderiaferrari for the opportunity given. To @nicolastodt for supporting me since 2011. To my family❤️. 1/3 pic.twitter.com/O4GQVO570b
— Charles Leclerc (@Charles_Leclerc) September 11, 2018

„Per visus šiuos metus, Kimio indėlis komandoje, tiek kaip piloto, tiek kaip žmogaus buvo esminis. Jis turėjo labai svarbią rolę komandos augime ir tuo pačiu metu buvo puikus komandos žaidėjas. Jis visada išliks komandos istorijoje ir šeimoje. Mes dėkojame Kimiui už viską ir linkime jam ir jo šeimai nuostabios ateities“, – rašė „Ferrari“ oficialiame pranešime.

K. Raikkonenas per karjerą startavo 284-ose lenktynėse ir triumfavo 20-yje. Suomis F-1 debiutavo 2001-aisiais su „Sauber“.

K. Raikkonenas taip pat kartą tapo ir pasaulio čempionu. Iš viso per karjerą pilotas yra iškovojęs 1729 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)