Kitas „Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis namuose vykusiose lenktynėse finišo nepasiekė: ilgą laiką pirmavęs vokietis išlėkė už trasos ribų, trenkėsi į apsauginius blokus ir baigė savo pasirodymą anksčiau laiko.

Supratęs, kad jo lenktynės baigtos, radijo ryšiu pilotas netvardydamas emocijų atsiprašė komandos narių dėl apmaudžios nesėkmės.

S. Vettelis sėkmingai startavo iš „pole“ pozicijos ir ilgą laiką pirmavo. Antroje varžybų pusėje pradėjus lyti, vokietis 13-ame posūkyje išlėkė iš trasos ir trenkėsi į apsauginę sieną. Po šio incidento trasoje pasirodė saugos automobilis.

L. Hamiltonas lenktynes pradėjo keturioliktas ir puikiai išnaudojo sąlygas trasoje bei aplenkė ne vieną varžovą. Po to, kai iš varžybų pasitraukė S. Vettelis, britas greitai pakilo į pirmą poziciją.

Lenktynes pratęsus pirmąją poziciją iš L. Hamiltono bandė atimti jo komandos draugas V. Bottas. Po nesėkmingo bandymo aplenkti britą komanda radijo ryšiu paprašė suomio nekovoti su lenktynių lyderiu.

Ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo vienintelis trasoje likęs „Ferrari“ pilotas K. Raikkonenas. O už jo finišo liniją kirto „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas. Pastarasis buvo vienas iš tų pilotų, kuris lenktynių metu bandė rizikuoti ir pasukęs į techninio aptarnavimo zoną užsidėjo tarpines padangas.

Olando rizika nepasiteisino, tad vos po kelių ratų sportininkas turėjo dar kartą pasukti į techninio aptarnavimo zoną užsidėti sausai trasos dangai skirtų padangų.

Greičiausiųjų penketuką užbaigė „Renault“ atstovas Nico Hulkenbergas. O už jo finišo liniją kirto „Haas“ pilotas Romainas Grosjeanas ir „Force India“ pilotų duetas Sergio Perezas ir Estebanas Oconas.

Paskutiniuosius taškus pasidalino devintoje bei dešimtoje vietose finišavę Marcusas Ericssonas ir Brendonas Hartley.

Bendroji įskaita po 11 etapų:

1.Lewisas Hamiltonas(„Mercedes“)188
2.Sebastian Vettel(„Ferrari“)171
3.Kimi Raikkonen(„Ferrari“)131
4.Valtteri Bottas(„Mercedes“)122
5.Daniel Ricciardo(„Red Bull“)106
6.Max Verstappen(„Red Bull“)105
7.Nico Hulkenberg(„Renault“)52
8.Fernando Alonso(„McLaren“)40
9.Kevin Magnussen(„Haas“)39
10.Sergio Perez(„Force India“)30

Daugiau naujienų rasite www.f-1.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)