„Mercedes“ lenktynininkai Lewisas Hamiltonas ir Valtteri Bottas finišo nepasiekė dėl technikos gedimų.

Po starto pirmąją poziciją prarado minėtasis V. Bottas, kurį pirmame posūkyje aplenkė komandos draugas L. Hamiltonas ir K. Raikkonenas.

Suomis bandė atakuoti britą trečiame posūkyje, bet užblokavo vieną iš priekinių ratų ir išvažiavo per plačiai. Tuo pasinaudojo M. Verstappenas, kuris bandė atimti poziciją iš K. Raikkoneno.

Bet abu minėtus sportininkus kitame posūkyje sugebėjo aplenkti V. Bottas. Dar po dviejų posūkių K. Raikkoneną aplenkė ir viena pozicija aukštyn pakilo M. Verstappenas.

Kurį laiką antroje vietoje važiavęs V. Bottas iš varžybų pasitraukė 14-ame rate dėl kritusio slėgio hidraulinėje sistemoje. Kol maršalai bandė pašalinti suomio bolidą, trasoje prasidėjo virtuali saugos automobilio fazė (VSC). Naudodamiesi situacija, visi lyderiai išskyrus L. Hamiltoną pasuko į techninio aptarnavimo zoną pasikeisti padangų.

„Mercedes“ pripažino padariusi klaidą ir po kurio laiko į techninio aptarnavimo zoną pakvietė L. Hamiltoną. Grįžęs į trasą britas nukrito į ketvirtą vietą, o lenktynių lyderiu tapo M. Verstappenas.

Po kurio laiko L. Hamiltoną aplenkė S. Vettelis. Bet britas pakilo viena pozicija aukštyn, kai į techninio aptarnavimo zoną pasikeisti padangų pasuko D. Ricciardo.

Dar kartą pasikeisti padangų buvo priverstas ir minėtasis L. Hamiltonas, kuris papildomą sustojimą turėjo atlikti 52-ame rate. Tiek D. Ricciardo, tiek L. Hamiltonas, grįžę į trasą finišo nepasiekė. Dėl technikos gedimo abu sportininkai iš varžybų pasitraukė anksčiau laiko. Paskutinį kartą L. Hamiltonas dėl technikos gedimo finišo nepasiekė Malaizijoje 2016 m.

M. Verstappenas lenktynių pabaigoje sugebėjo už savęs išlaikyti jį bandžiusius pavyti „Ferrari“ pilotus ir nugalėti varžybose. Likusias dvi vietas ant apdovanojimų pakylos užėmė K. Raikkonenas ir S. Vettelis.

Itin geru rezultatu gali pasidžiaugti „Haas“ ekipa. Romainas Grosjeanas finišavo ketvirtas ir iškovojo savo pirmuosius taškus šį sezoną. Ketvirtoji vieta - geriausias „Haas“ ekipos pasiektas rezultatas F-1. O greičiausiųjų penketuką užbaigė kitas JAV ekipos pilotas Kevinas Magnussenas.

Taškų sekmadienį iškovojo ir iš techninio aptarnavimo zonos startavęs „McLaren“ pilotas Fernando Alonso. Ispanas, kurį laiką važiavęs 19-as, sugebėjo aplenkti ne vieną varžovą ir finišuoti pirmame dešimtuke.

Į pirmąją vietą bendrojoje įskaitoje pakilo S. Vettelis (146 tšk.). Jis vienu tašku lenkia L. Hamiltoną. Į trečiąją poziciją šoktelėjo K. Raikkonenas (101 tšk.).

Dešimtasis čempionato etapas (iš 21) – Didžiosios Britanijos „Grand Prix“ lenktynės – vyks liepos 8 dieną.

Daugiau naujienų rasite F-1.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją