Britas svarbiausiuose šios dienos važiavimuose greičiu pranoko komandos draugą Valtterį Bottą ir čempionato lyderį Sebastianą Vettelį.

Paskutinėje važiavimų dalyje sportininkams įveikus pirmuosius greitus ratus į priekį įsiveržė L. Hamiltonas. Britas vieną ratą įveikė per 1 min. 30,222 sek. ir tuo metu viena dešimtąja sekundės dalimi lenkė V. Bottą ir beveik dviem dešimtosiomis sekundės dalimis S. Vettelį.

Važiavimai kuriam laikui buvo sustabdyti, kai ketvirtame posūkyje už trasos ribų išlėkė ir į apsauginę sieną trenkėsi „Haas“ pilotas R. Grosjeanas.


Važiavimus pratęsus S. Vettelis nesugebėjo pagerinti savo rezultato, tad kova dėl „pole“ pozicijos vyko tik tarp „Mercedes“ pilotų.

V. Bottas paskutiniuoju bandymu pagerino savo paties rezultatą ir pakilo į pirmąją vietą. Bet suomio rezultatą pagerino ir kvalifikaciją pirmoje vietoje baigė L. Hamiltonas.

Ketvirtą ir penktą pozicijas pasidalino du „Red Bull“ komandos pilotai. Maxas Verstappenas liko ketvirtas, o Danielis Ricciardo – penktas. Tik šeštas važiavimus baigė antrasis „Ferrari“ pilotas Kimi Raikkonenas.

Abu „Mercedes“ ir „Red Bull“ pilotai lenktynes pradės su superminkštosiomis „Pirelli“ padangomis. O „Ferrari“ sportininkai – su ultraminkštosiomis.

Puikiai kvalifikacijoje pasirodė „Sauber“ pilotas Charlesas Leclercas. Čempionato naujokas pirmą kartą F-1 karjeroje pateko į paskutinę važiavimų dalį ir iškovojo aštuntą startinę poziciją.

Prastu pasirodymu liko nusivylusi „McLaren“ komanda. Abu jos pilotai Fernando Alonso ir Stoffelis Vandoorne‘as pasirodymą baigė po pirmos važiavimų dalies. Tai prasčiausias britų ekipos rezultatas šių metų sezone.


Daugiau naujenų skaitykite F-1.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją