Su minėtu 38-erių K. Raikkonenu pernai buvo pasirašyta vienerių metų sutartis. Dar praėjusių metų gruodį „Ferrari“ prezidentas Sergio Marchionne sakė, kad suomiui šie metai bus paskutinė proga įrodyti, jog jis gali pastoviai demonstruoti gerą formą ir kovoti dėl aukščiausių rezultatų.

K. Raikkonenas sėkmingai pradėjo šių metų sezoną – per pirmas keturias lenktynes tris kartus lipo ant apdovanojimų pakylos. Tiesa, paskutinėse dvejose lenktynėse suomis liko už pirmojo trejeto ribos, tuo tarpu jo komandos draugas Sebastianas Vettelis kartą finišavo antras bei iškovojo vieną pergalę.

Teigiama, kad „Ferrari“ kurį laiką svarstė pasirašyti sutartį su dabartiniu „Red Bull“ pilotu Danieliu Ricciardo, bet vėliau paskaičiavo, kad ekipoje turėti S. Vettelį ir australą kainuos nemažai pinigų.

Atmetus D. Ricciardo kandidatūrą, „Ferrari“ liko rinktis iš dviejų pilotų – K. Raikkoneno ir dabartinio „Sauber“ atstovo Charleso Leclerco. Pastarasis, šiemet debiutavęs F-1, kol kas demonstruoja gerą formą ir greičiu pranoksta daugiau patirties turintį komandos draugą Marcusą Ericssoną.

Nors galutinis sprendimas dar nėra priimtas, teigiama, kad „Ferrari“ linksta link sutarties pasirašymo su C. Leclercu.

C. Leclercas priklauso „Ferrari“ jaunųjų pilotų programai. Sportininkas per pastaruosius porą metų triumfavo GP3 bei F-2 čempionatuose.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.