Blankiai šį kartą lenktynėse atrodė iki šiol čempionate pirmavęs „Mercedes“ sportininkas Lewisas Hamiltonas. Britas, stipriai pakilus variklio temperatūrai, buvo priverstas anksčiau nei planuota atlikti savo sustojimą.

Kai savo sustojimą atliko ir „Red Bull“ atstovas Danielis Ricciardo, australas į trasą grįžo priešais L. Hamiltoną. Britas finišavo penktas ir lenktynininkų įskaitoje nukrito iš pirmos vietos į antrą.

Rimčiau S. Vetteliui nesugebėjo pasipriešinti ir V. Bottas. Suomis, iki finišo likus 15 ratų, atsilikimą nuo vokiečio buvo sumažinęs iki 3,5 sek., bet suklydo viename iš pirmųjų trasos posūkių ir prarado laiko. Galų gale V. Bottas finišavo antras, beveik 7 sek. atsilikęs nuo pergalę iškovojusio S. Vettelio.

D. Ricciardo, kaip ir trečioje vietoje finišavęs komandos draugas M. Verstappenas, lenktynes pradėjo su hiperminkštosiomis padangomis. Australas po starto aplenkė „Ferrari“ atstovą Kimį Raikkoneną, o vėliau ir L. Hamiltoną. Pastarasis lenktynių pabaigoje buvo pavijęs „Red Bull“ pilotą, bet D. Ricciardo išlaikė varžovą už savęs ir finišo liniją kirto ketvirtas.

Lenktynės Monrealio trasoje šį kartą buvo neįprastai ramios. Tik lenktynių pradžioje, pirmame rate, incidento nepavyko išvengti Brendonui Hartley ir vietos herojui Lance‘ui Strollui. Po avarijos abu sportininkai baigė savo pasirodymą, o trasoje pasirodė saugos automobilis. B. Hartley po apsilankymo medicinos centre buvo išgabentas į ligoninę, bet rimtų traumų nepatyrė.

300-osios Fernando Alonso F-1 lenktynės nebuvo sėkmingos. Kurį laiką kovojęs dėl vietos pirmame dešimtuke ir taškų, ispanas buvo priverstas pasitraukti iš varžybų iškilus problemai su išmetimo sistema.

Po pergalės S. Vettelis, turintis 121 tašką, bendrojoje įskaitoje pakilo į pirmąją poziciją ir vienu tašku aplenkė lyderio vietą praradusį L. Hamiltoną. Į trečiąją vietą pakilo V. Bottas (86 tšk.).

Vt.LenktynininkasKomandaLaikas
1Sebastianas VettelisFerrari-
2Valtteri BottasMercedes+6.496
3Maxas VerstappenasRed Bull+7.702
4Danielis RicciardoRed Bull+19.625
5Lewisas HamiltonasMercedes+21.408
6Kimi RaikkonenasFerrari+27.308
7Nico HulkenbergasRenault+1 ratas
8Carlosas SainzasRenault+1 ratas
9Estebanas OconasForce India+1 ratas
10Charlesas LeclercasSauber+1 ratas
11Pierre'as GaslyToro Rosso+1 ratas
12Romainas GrosjeanasHaas+1 ratas
13Sergio PerezasForce India+1 ratas
14Kevinas MagnussenasHaas+1 ratas
15Marcusas EricssonasSauber+2 ratai
16Stoffelis Vandoorne'asMcLaren+2 ratai
17Sergejus SirotkinasWilliams+2 ratai
Fernando AlonsoMcLaren
Lance'as StrollasWilliams
Brendonas HartleyToro Rosso
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)