Nuo 2007 metų F-1 lenktyniaujantis „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas teigė, kad lenktynės Monake buvo nuobodžiausios jo karjeroje.

Čempionato lyderis varžybas, kuriose dauguma pilotų turėjo problemų su padangomis, pradėjo ir baigė trečioje vietoje.

„Ačiū Dievui, jos pagaliau baigėsi. Tai buvo nuobodžiausios lenktynėse, kuriose esu dalyvavęs“, – po finišo komandai radijo ryšiu sakė britas.

„Turime ilgą bolidą. Visų lenktynių metu kentėjome nuo padangų grūdėtumo. Tai buvo turbūt ilgiausios lenktynės mano karjeroje. Jos tikrai buvo labai ilgos. Nekantriai laukiu kitų lenktynių, kurios turėtų būti daug įdomesnės“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo L. Hamiltonas.

Čempionate pirmaujantis sportininkas pasidžiaugė, kad sekmadienio varžybose pagrindiniam varžovui kovoje dėl čempiono titulo Sebastianui Vetteliui jis prarado tik tris taškus.

„Dar prieš atvykdami čia žinojome, kad Monake mums bus sunku. Šį kartą mums sekėsi daug, daug geriau nei pernai. Manau, kad padirbėjome gana neblogai. Galbūt jei kvalifikacijoje būtume buvę keliomis dešimtosiomis sekundės dalimis greitesni, galbūt galėjome iškovoti antrą startinę poziciją. Bet lenktynėse būtų buvę itin sunku už savęs išlaikyti Sebastianą.“

„McLaren“ pilotas Fernando Alonso pritarė Lewisui Hamiltonui teigdamas, kad lenktynės Monake buvo pačios nuobodžiausios.

Ispanas kurį laiką važiavo septintas, bet sugedus pavarų dėžei buvo priverstas pasitraukti iš varžybų.

„Buvo labai nuobodu. Tai turbūt buvo nuobodžiausios F-1 lenktynės“, – sakė F. Alonso.

„Be saugos automobilio, be geltonų vėliavų, manau, kad sporto vadovai turi gerai pagalvoti apie šou, nes šį kartą lenktynės buvo labai nuobodžios. Tai buvo turbūt nuobodžiausios visų laikų F-1 varžybos. Manau, kad po tokių lenktynių sirgaliams turėtume kažką duoti, kad bent dalinai kompensuotume tuos pinigus, kuriuos jie išleido pirkdami bilietus.“

F. Alonso mano, kad lenktynės Monake buvo nuobodžios ne dėl šiuolaikinių bolidų, o dėl Monako trasos charakteristikos.

„Manau, kad taip buvo tiesiog dėl pačios Monako trasos. Buvo nuobodu, nes trasoje nepasirodė saugos automobilis, nebuvo ir geltonų vėliavų. Mes tiesiog startuojame iš kvalifikacijoje iškovotų pozicijų ir važiuojame jose iki pat finišo.“

Kitas čempionato etapas – Kanados GP – vyks po dviejų savaičių.

VT.LENKTYNININKASKOMANDALAIKAS
1Danielis RicciardoRed Bull1h42:54.807
2Sebastianas VettelisFerrari+7.336
3Lewisas HamiltonasMercedes+17.013
4Kimi RaikkonenasFerrari+18.127
5Valtteri BottasMercedes+18.822
6Estebanas OconasForce India+23.667
7Pierre'as GaslyToro Rosso+24.331
8Nico HulkenbergasRenault+24.839
9Maxas VerstappenasRed Bull+25.317
10Carlosas SainzasRenault+1:09.013
11Marcusas EricssonasSauber+1:09.864
12Sergio PerezasForce India+1:10.461
13Kevinas MagnussenasHaas+1:14.823
14Stoffelis Vandoorne'asMcLaren+1 ratas
15Romainas GrosjeanasHaas+1 ratas
16Sergejus SirotkinasWilliams+1 ratas
17Lance'as StrollasWilliams+2 ratai
18Charlesas LeclercasSauber-
19Brendonas HartleyToro Rosso-
-Fernando AlonsoMcLaren-
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)