S. Vettelis priėmė atsiprašymą ir nepuolė aštriai kritikuoti kolegos.

„Jis padarė klaidą, jo ratai posūkyje užsiblokavo. Tikiu, kad jis tiesiog neteisingai apskaičiavo, – teisino jaunąjį olandą S. Vettelis. – Jis turi pakankamai patirties, tai gali nutikti ir pilotui, turinčiam 300 lenktynių patirtį. Reikia turėti galvoje, kad visą situaciją iš automobilio daug sunkiau įvertinti“.

Susidūrimas nubloškė S. Vettelį toli nuo apdovanojimų pakylos, o M. Verstappenas už klaidą sumokėjo 10 sek. bauda ir smuktelėjo į 5 vietą, ketvirtąją poziciją užleisdamas Lewisui Hamiltonui.

Visoje šioje situacijoje lyg žuvis vandenyje jautėsi „Red Bull“ lenktynininkas Danielis Ricciardo, vieną po kito aplenkęs lenktynių lyderius ir pirmas kirtęs finišo liniją. Džiaugsmo neslėpęs australas šokinėjo, glėbesčiavo komandos narius ir, tik sau būdingu stiliumi, pergalės šampaną gėrė iš savo bato.

„Nemanau, kad lenktynės buvo nuobodžios. Jos labiau buvo netikėtos“, – teigė D. Ricciardo, šventęs pirmą pergalę „F-1“ lenktynėse nuo praėjusių metų triumfo Azerbaidžane birželio mėnesį. Ten 28 metų „Red Bull“ atstovas taip pat gėrė šampaną iš savo bato.