Jis trasos ratą įveikė per 1 min. 44,410 sek. Iš viso M. Verstappenas nuvažiavo 19 ratų.

Antrą rezultatą pasiekė kitas „Red Bull“ ekipos narys australas Danielis Ricciardo. Jis treniruotės nugalėtojui nusileido +0,470 sek. (22 ratai).

Trečias buvo čempionato lyderis bendroje įskaitoje vokietis Sebastianas Vettelis, vairavęs „Ferrari“ automobilį (+0,557 sek., 20 ratų).

Kitas pretendentas laimėti šio sezono čempiono titulą britas Lewisas Hamiltonas su „Mercedes“ užėmė penktą vietą (+1,087 sek., 16 ratų).

Azerbaidžano GP pirmų treniruočių rezultatai:

Treniruočių pabaigoje Baku trasose aštuntame posūkyje automobilį sudaužė meksikietis Sergio Perezas („Force India“). Jis užėmė ketvirtą vietą (+0,988 sek., 16 ratų). Azerbaidžaniečiai labai ilgai negalėjo pašalinti automobilio ir juo nuolaužų iš trasos.

Baku trasa naudojama lenktynėms tik vieną kartą per metus. Organizatoriai padarė viską, kad prieš lenktynių savaitgalį būtų nuvalytas asfaltas, bet penktadienio rytą jis vis tiek buvo slidus. Aktyvus darbas prasidėjo praėjus pusvalandžiui nuo treniruočių pradžios, o „Toro Rosso“ praleido valandą, laukdami, kol trasos būklė pagerės.

Ant slidaus asfalto daugelis darė klaidas ir blokuodavo padangas stabdant. S. Vettelis du kartus buvo išvažiavęs į 8-o posūkio saugos zoną. Kevinas Magnussenas, Kimi Raikkonenas, Felipe Massa ir Valtteri Bottas neapsėjo be apsisukimų, bet visa tai įvyko be pasekmių.

Likus 20 minučių ir sesijos pabaigos S. Perezas sudaužė automobilį siaurame 8-ame posūkyje, užkabinęs barjerą dešiniu ratu. Sesija buvo sustabdyta raudonomis vėliavomis. S. Perezas pats buvo priverstas vadovauti savo automobilio evakuacijai, nes senamiestyje tai padaryti buvo nepaprasta. Tik po 14 minučių išvažiavime iš techninio aptarnavimo juostos vėl užsidegė žalia šviesa.

Antros treniruotės prasidės penktadienį 16.00 val. Lietuvos laiku.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.