Jis 305,066 km distanciją (56 ratus) įveikė per 1 val. 37 min. 36,160 sek.

Antroje vietoje finišo liniją kirto „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis (+6.250), o ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo iš 16-os vietos lenktynes pradėjęs „Red Bull“ lenktynininkas Maxas Verstappenas (+45.192).

Ryte virš Šanchajaus trasos palijo. Tad visi sportininkai, išskyrus Carlosą Sainzą ir Jolyoną Palmerį, nusprendė lenktynes pradėti su tarpinėmis „Pirelli“ padangomis.

Po starto lyderio poziciją išsaugojo kvalifikacijoje triumfavęs Lewisas Hamiltonas, o S. Vettelis priekį nepraleido antrojo „Mercedes“ piloto Valtteri Botto.

Sėkmingai lenktynes pradėjo „Red Bull“ pilotai. Danielis Ricciardo aplenkė Kimį Raikkoneną ir pakilo į ketvirtą vietą. O M. Verstappenas pirmame varžybų rate sugebėjo įveikti devynis varžovus.

Įveikus pirmuosius posūkius kontakto su Sergio Perezu neišvengė Lance‘as Strollas. Po susidūrimo kanadietis atsidūrė už trasos ribų ir pasitraukė iš varžybų, tuo tarpu meksikietis tęsė lenktynes. Dėl incidento trasoje, virtualaus saugos automobilio fazės metu, sportininkai kurį laiką turėjo važiuoti lėtesniu tempu.

Priešingai nei L. Hamiltonas, S. Vettelis nusprendė pasinaudoti situacija, tad pasuko į techninio aptarnavimo zoną ant bolido užsidėti „slick“ tipo padangų.

Lenktynes pratęsus, rikiuotės priekyje važiavę sportininkai vis dar naudojo tarpines „Pirelli“ padangas.

Lenktynininkams nespėjus įsivažiuoti į ritmą, starto/finišo tiesiojoje savo „Sauber“ bolidą sudaužė Antonio Giovinazzi. Dėl šios avarijos trasoje pasirodė saugos automobilis.

Po kurio laiko varžybas pratęsus, ant visų bolidų buvo sumontuotos sausai trasos dangai skirtos padangos. L. Hamiltonas toliau pirmavo, o jį bandė persekioti D. Ricciardo.

S. Vettelis prarado kelias pozicijas dėl per anksti atlikto sustojimo. Ne vieną varžovą į priekį praleido ir trasoje apsisukęs V. Bottas.

Iš šešioliktos pozicijos lenktynes pradėjęs M. Verstappenas aplenkė K. Raikkoneną, o po kelių ratų įveikė ir komandos draugą D. Ricciardo.

L. Hamiltonas sėkmingai tolo nuo varžovų, tuo tarpu minėtasis D. Ricciardo darė viską, kad už savęs išlaikytų abu „Ferrari“ pilotus. Po kurio laiko S. Vettelis aplenkė K. Raikkoneną. Įveikus dar kelis ratus, vokietis įveikė ir D. Ricciardo.

Vėliau S. Vettelis ėmė spausti priekyje važiavusį M. Verstappeną. Pastarasis užblokavo ratus viename iš posūkių ir taip į priekį praleido „Ferrari“ lenktynininką.

Sportininkams atlikus paskutiniuosius sustojimus, L. Hamiltonas septyniomis sekundėmis pirmavo prieš S. Vettelį. Vokietis taip ir nesugebėjo pasivyti brito, tad finišavo antroje vietoje nuo nugalėtojo atsilikęs daugiau nei šešiomis sekundėmis.

Lenktynių pabaigoje užvirė kova dėl trečiosios vietos. M. Verstappenas buvo labai nepatenkintas tuo, jog varžybų pabaigoje jam iš kelio nesitraukė ratu atsiliekantis Romainas Grosjeanas. Olandas stengėsi ne tik aplenkti varžovą, bet ir už savęs išlaikyti komandos draugą D. Ricciardo. Pastarasis paskutiniame rate bandė lenkti M. Verstappeną, bet olandui pavyko išsilaikyti priekyje ir finišuoti trečioje vietoje.

Kinijoje pirmuosius taškus šį sezoną iškovojo naujasis „Haas“ ekipos pilotas Kevinas Magnussenas, finišavęs aštuntoje vietoje.

Dėl technikos gedimų finišo antrose lenktynėse iš eilės nepasiekė abu „McLaren“ ekipos pilotai – Stoffelis Vandoorne‘as ir Fernando Alonso.

Praėjusiais metais lenktynėse nugalėjo „Mercedes“ pilotas Nico Rosbergas, antras liko Sebastianas Vettelis, trečias – Daniilas Kvyatas.

Lenktynininkai turėjo įveikti 56 ratus, iš viso 305,066 km distanciją, rato trasos ilgis – 5,451 km.

Kinijoje pirmą kartą varžybos surengtos 2004 metais.