Italijos GP metu pasklido kalbos apie tai, kad akcijas įsigijus amerikiečiams, britas bus priverstas trauktis iš užimamo F-1 vadovo posto. Tačiau B. Ecclestone‘as to daryti neplanuoja ir ketina toliau vadovauti F-1.

Britas dirbs kartu su minėtuoju C. Carey, kuris dabar yra vienas iš „21st Century Fox“ valdybos narių, o praeityje buvo „DirecTV“ generalinis direktorius.

Tiesa, tai, jog B. Ecclestone‘as toliau liks savo poste, o prie jo prisijungs C. Carey dar nėra oficialiai patvirtinta. Tai turėtų būti padaryta po to, kai „Liberty Media“ įsigis vis dar CVC priklausančias F-1 akcijas. Kadangi akcijų pardavimo ir įsigijimo sandėris nėra baigtas, B. Ecclestone‘as CVC prašymu kitą savaitę liks Londone ir nevyks į Singapūrą, kur bus surengtos F-1 lenktynės.

Akcijų pardavimą turi patvirtinti kelios šalys. Viena iš jų – Tarptautinė automobilių federacija (FIA), kuriai priklauso 1 proc. F-1 akcijų.

„Buvo nuspręsta, kad aš toliau liksiu vadovauti „Formulei-1“. Darysiu tai, ką dariau iki šiol – dalyvausiu derybose su trasų atstovais, televizijų kompanijomis bei įvairiais asmenimis“, – teigė B. Ecclestone‘as.

„Gera žinia yra ta, kad savo gretose turėsime Chase‘ą. Jo pagalba galėsime labiau populiarinti F-1 naujose teritorijose, socialiniuose tinkluose. Kaip žinote, man taip ir nepavyko rasti būdų, kaip uždirbti iš socialinių tinklų.“

C. Carey pakeis iki šiol F-1 valdybos pirmininko pareigas ėjusį Peterį Brabecką-Letmathę.

„Peteris traukiasi, tad Chase‘as jį pakeis. Peteris buvo puikus valdybos pirmininkas, tačiau jis neturi žinių, kuriomis gali pasigirti Chase‘as. Jo žinios mums tikrai turėtų pagelbėti. Chase‘as buvo „DirecTV“ vadovas Amerikoje. O mūsų pozicija Amerikoje yra gana silpna. Tad tikiuosi, kad su juo mums pavyks sustiprinti savo pozicijas.“

„Yra trys dalykai, kurie man yra svarbūs. Visų pirma – Chase‘o ryšiai su JAV televizija. Jie yra tikrai geri. Antra – jo ryšiai su potencialiais rėmėjais, žmonėmis, su kuriais jam teko dirbti anksčiau. Ir galų gale trečia – socialiniai tinklai. Sportui tai tikrai bus naudinga.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.