Praėjusį savaitgalį oficialiai buvo paskelbta, kad Monca atstovams pavyko susitarti su F-1 komercijos teisių valdytoju Bernie Ecclestone‘u dėl naujos trijų metų trukmės sutarties. Tiesa, abiejų pusių parašų ant jos dar nėra.

Kaip paaiškėjo, naujos sutarties negalima pasirašyti dėl Imolos atstovų veiksmų. Pastarieji, mano, kad Italijos automobilių klubas (ACI) neteisėtai skyrė dalį valstybės pinigų Moncai, jog pastaroji galėtų susimokėti B. Ecclestone‘ui.

Monzos organizacinio komiteto vadovas Ivanas Capelli atskleidė, kad Italijos teismas bylą pradės svarstyti spalio 26 dieną.

„Romos teismas nagrinės ar Automobilių klubo veiksmai skiriant pinigus Moncai buvo teisėti. Imolos trasos žmonės mano, kad pinigai buvo skirti neteisėtai“, – sakė I. Capelli.

„Pernai buvo atlikti įstatymų pakeitimai, kurie leido Italijos automobilių klubui panaudoti mokesčių mokėtojų pinigus tam, kad būtų sumokėtas mokestis Bernie Ecclestone‘ui. Imola mano, kad yra ne prastesnė nei Monca, todėl jų teigimu, skirti pinigus tik Moncai yra nesąžininga.“

Italijos GP metu B. Ecclestone‘as žurnalistams teigė, kad nauja sutartis dėl F-1 lenktynių rengimo Italijoje turėtų būti pasirašyta po poros savaičių. Paklaustas kodėl delsiama tai padaryti, britas neslėpė, jog naujos sutarties negalima pasirašyti dėl teisinių veiksmų, kurių ėmėsi Imolos trasos atstovai.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.